Opinii

Primarii din Lipniţa, Deleni şi Rasova au strâns cureaua pentru ca localnicii să nu simtă criza

În ultimii doi ani, cu toţii am simţit criza economică, unii mai mult, alţii mai puţin. Efectele crizei s-au simţit în mod special în mediul rural. Primarii comunelor constănţene s-au văzut nevoiţi să se descurce cum au putut. Unii mai au puţin şi pun lacătul pe primărie, alţii au economisit la sânge, reducând cheltuielile atât de mult încât n-au mai organizat nici petrecerea destinată zilei localităţii, nici n-au mai oferit cadouri copiilor, de sărbători, iar alţii, puţini ce-i drept, aproape că au trecut prin criză foarte puţin „şifonaţi”, datorită investitorilor sau sponsorilor de pe raza comunei.

Un articol de Andreea PAVEL

Din categoria celor care au ales să economisească pentru a reduce efectele crizei economice, fac parte primarii comunelor Lipniţa, Deleni şi Rasova. Florin Onescu, primarul localităţii Lipniţa, a ales să reducă toate cheltuielile inutile pe care le-ar fi suportat comuna pe care o administrează. Precaut din fire, acesta a vrut să evite orice neplăcere cu care s-ar fi putut confruntat locuitorii comunei, din cauza crizei economice şi a reducerii bugetului local. La fel a procedat şi Marian Dan, primarul comunei Deleni, care a declarat că, la fel cum ar fi trebuit să procedeze toţi edilii, a procedat şi el reducând la zero toate achiziţiile şi investiţiile care mai pot suporta amânare şi nu afectează dezvoltarea comunei Deleni. Nu în ultimul rând, şi Mihalache Neamţu, primarul comunei Rasova, a considerat că cel mai bine pentru locuitori este să drămuiască şi ultimul leu pentru a putea trece mai uşor de perioada nefastă din punct de vedere economic.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top