Ştiri

Primarii din Ciobanu şi Hârşova, victimele războiului PSD – PD-L

Sub prisma orgoliilor politice, ”neamurile proaste” ies la atac cu intoxicări

Primarul comunei Ciobanu a fost acuzat de consilierul local Constantin Nădrag şi de un localnic, Tudorel Gurgu, că ar fi facilitata preluarea unor contracte pentru anumite lucrări publice prestate de firmele SC Iocosal SRL şi SC Tudor Construct SRL, fără a se organiza licitaţii publice. De asemenea, cei doi îl acuză pe Ioan Suciu, şeful administraţiei locale din comună, că ar fi supraevaluat lucrările şi că acestea ar fi fost executate cu personalul plătit din banii de ajutor social. Reclamanţii care s-au grăbit să depună plângeri la Parchetul de pe lână Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hârşova, l-au acuzat pe primar şi de faptul că acesta ar fi pus la dispoziţia celor două firme şi alte lucrări publice, acestea încasând banii imediat după încheierea contractului, deşi clauzele contractuale nu fuseseră respectate.

Un articol de Andreea PAVEL

Ioan Suciu, edil Ciobanu (PSD): E campanie electorală. La ce vă aşteptaţi?

Jurnaliştii DEZVĂLUIRI au stat de vorbă cu Ioan Suciu, primarul comunei Ciobanu, pentru a aflat dacă acuzaţiile aduse de consilier sunt adevărate, sau toată tevatura este pur electorală. Cum era de aşteptat, conform spuselor edilului din Ciobanu, consilierul Constantin Nădrag se ţine de şotii şi îl acuză pe nedrept pe Suciu: ”Intoxicări, atât pot spune. Nu am făcut nici o sesizare către Consiliul Judeţean, aşa cum au scris anumite ziare. Sunt primar din 90 şi deci am o experienţă vastă în ce priveşte administraţia publică locală. Este adevărat că am primit un control de la Administraţia Naţională de Administrare Fiscală şi, în urma controlului, s-au  găsit mici nereguli, aşa cum se întâmplă în urma oricărui control de acest gen. Am primit o amendă de 15 milioane de lei vechi. Nici vorbă, însă, de furturi de miliarde de lei, sau lipsa licitaţiilor, aşa cum spune consilierul Nădrag. Este pur electoral, pentru că lupta politică este una acerbă. Până şi prefectul Palaz a constatat că totul e în ordine”, a conchis Ioan Suciu, primarul comunei Ciobanu.

Tudor Nădrag, edil Hârşova (PD-L): Totul vine de la Organizaţia Judeţeană PD-L

Reporterii DEZVĂLUIRI au stat de vorbă şi cu primarul oraşului Hârşova, Tudor Nădrag. Tensiunile dintre edilul democrat-liberal şi şefii săi de la Organizaţia Judeţeană PD-L sunt deja celebre. Urmărind doar asigurarea bunăstării hârşovenilor, se pare că primarul este printre puţinii care au lăsat orgoliile politice deoparte, astfel încât a încercat să păstreze relaţii bune atât cu PD-L cât şi cu PSD, prin Consiliul Judeţean Constanţa. Se pare că acest lucru nu a fost înţeles şi acceptat de şefii săi de partid.
Cu privire la zvonurile apărute în presă la adresa lucrărilor pe care firma acestuia (SC Tudor Construct SRL) le-ar fi primit ”cadou” de la primarul Ioan Suciu, din comuna Ciobanu, primarul Tudor Nădrag ne-a declarat: ”Lucrările mele stau oricând în picioare în faţa oricărui control. Mai mult decât atât, o dovadă a faptului că tot ceea ce a apărut în presă cu privire la presupusele supraevaluări ale lucrărilor, vă aduc la cunoştinţă că de fiecare dată când s-au făcut expertize asupra lucrărilor, s-au găsit lucrări executate în plus. Dat fiind acest lucru, de fiecare dată, rezultatul expertizei demonstra că firma mea mai avea de primit bani, asta însemnând că lucrările ar putea fi considerate subevaluate şi nicidecum supraevaluate”.
Un aspect cel puţin imoral este reprezentat de faptul că plângerea este întocmită chiar de un coleg de partid al primarului, consilierul PD-L din Ciobanu, Constantin Nădrag. Dacă mai precizăm şi faptul că acesta din urmă este rudă cu Tudor Nădrag, atunci povestea devine penibilă. Tudor Nădrag are şi o explicaţie pentru acest lucru: ”Toată povestea este pur electorală. Din păcate şefii mei de la Organizaţia Judeţeană PD-L n-au înţeles că singurul meu interes este să modernizez pe cât se poate oraşul în care trăiesc oamenii care mi-au acordat în 2008 votul de încredere şi care şi-au pus toate speranţele în mine. Nu vreau să îi dezamăgesc, drept pentru care încerc să le îmbunătăţesc pe cât se poate condiţiile de trai şi să las loc de ”bună ziua” oricărui partid, pentru că până la urmă aşa este normal. Dar şefii mei aleg să-mi facă anti-propagandă, mai ales că nu demult m-au şi întrebat dacă mai am vreun interes să fiu alături de ei. Cât despre Constantin Nădrag, este ceea ce în popor se numeşte ”neam prost”. Se spune că răzbunarea este arma prostului, drept pentru care voi încerca să dau uitării această denigrare de prost gust”, a conchis primarul oraşului Hârşova, Tudor Nădrag.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top