Comisia Europeană

Muftiul, alcoolul şi femeile

De ce dă Muurat lecţii de moralitate altora?

Şeful Cultului Musulman din România, Iusuf Muurat, l-a acuzat pe imamul din Valea Dacilor, Geafar Tuncel, că a dansat la o nuntă, lucru ce ar fi interzis de regulile Islamului:
„În primul rând, din punctul de vedere al religiei islamice, bărbaţii se distrează separat faţă de femei. Altfel, ce exemplu de comportament ar putea da enoriaşilor săi?!”.
Totodată, Iusuf Muurat a declarat unui ziar local că va cerceta cazul şi va lua măsurile de rigoare.

Atitudinea muftiului deschide calea unei adevărate dezbateri despre lucrurile permise şi cele interzise pe care le poate săvârşi un musulman, cu atât mai mult dacă este imam (sau muftiu).
Nu suntem noi în măsură să dăm răspunsuri într-un subiect atât de delicat şi de aceea, ne mulţumim să vă prezentăm câteva fotografii în care Iusuf Muurat apare la o nuntă ce a avut loc la Iaşi, la care s-au consumat băuturi alcoolice (lucru interzis cu străşnicie de religia musulmană!), fotografiat alături de o femeie.
Şi dacă tot am amintit de băuturi alcoolice, ne întrebăm dacă este normal ca în clădirea muftiatului să funcţioneze o cârciumă?

Un articol de Mihai Răzvan ROTARU şi Andreea PAVEL

Muftiul a participat la nunta unui văr de-al său ce a avut loc la Iaşi în anul 2007. Desigur, acesta este un lucru firesc şi Muurat ar fi trebuit să dea dovadă de aceeaşi înţelegere şi în cazul imamului Tuncel Geafar, care şi-a năşit un prieten.

Iusuf Muurat, în anturajul vărului său şi al miresei, într-un „separeu” din restaurantul unde a avut loc petrecerea. După cum se vede, muftiul nu pare deloc deranjat de prezenţa femeii din imagine. Într-o altă situaţie, acelaşi muftiu l-a criticat pe subalternul său pentru că a participat la o nuntă unde erau şi femei.

Ce se ascunde oare în spatele sticlei de Cola? După toate probabilităţile este vorba de o sticlă de vin. După cum se observă, imaginea este un cadru apropiat al fotografiei de mai sus în care este prezent şi muftiul.

În această imagine lucrurile sunt foarte clare: la petrecere s-au consumat băuturi alcoolice. Pe masă putem vedea o sticlă de bere şi una de lichior. Să fi gustat şi muftiul un pic?

Restaurantul „Napoli” este amplasat pe un spaţiu ce aparţine Muftiatului. Altfel spus, Iusuf Muurat a închiriat spaţiul către un privat ce administrează cârciuma. Nimic ciudat, am putea spune, dar când în joc apare alcoolul, situaţia se schimbă. Şi asta pentru că în spaţiul ce aparţine Muftiatului se vând băuturi alcoolice! Jurnaliştii DEZVĂLUIRI au filmat cu camera ascunsă cum clienţii sunt serviţi cu bere, de către barmani. Semn că muftiul vrea să ascundă acest lucru este faptul că la momentul filmării, nici un fel de băutură alcoolică nu era trecută în meniurile de pe mese. Pe de altă parte, dozele de bere şedeau bine mersi pe bar, alături de răcoritoare, pentru ca cei care intră în cârciumă să vadă că deşi nu este trecută în meniu, berea se poate servi fără nici un impediment.

Magazinul alimentar SC Unal Co. SRL este situat în clădirea Muftiatului. Nici aici nu este respectat cuvântul lui Allah, pentru că se vând la discreţie băuturi alcoolice. Ba mai mult, în geam este postată o reclamă la berea Skol. Comentariile sunt de prisos!

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top