Opinii

Primăria Valu lui Traian vinde terenuri sub preţul pieţei

Criza financiară ce a zdruncinat din rădăcini economia în ultima perioadă se dovedeşte a fi o binecuvântare pentru cei care dispun de bani lichizi. Cel puţin asta este regula aplicată în Valu lui Traian. Un lot de aproximativ 500 mp, care acum şase luni era scos la vânzare de particulari cu peste 20.000 de euro, acum abia depăşeşte 10.000, la licitaţiile organizate de Consiliul Local. Primarul din Valu lui Traian, Florin Mitroi, a decis să scadă preţurile terenurilor scoase la licitaţie, indiferent de zona în care se află acestea.

Un articol de Andreea PAVEL, Sebastian TARCEA

Deşi investiţiile masive făcute în infrastructura din zonele respective, în ultimii ani, ar fi justificat o creştere semnificativă a preţurilor, primarul consideră că acest lucru ar fi un dezavantaj atât pentru comună, cât şi pentru cei care doresc să îşi construiască un cămin.  

Preţuri cu 20% mai mici şi plata în rate 

Avantajele oferite de administraţia locală din Valu lui Traian sunt demne de luat în seamă. Nu numai că loturile scoase la vânzare beneficiază de utilităţi, dar suprafaţa acestora variază, tocmai pentru a se adapta pretenţiilor şi buzunarului oricărui cumpărător. În plus, conform noilor evaluări, preţurile au scăzut considerabil. Astfel, dacă până acum metrul pătrat de teren, în cea mai bine cotată zonă din comună, costa minim 90 de euro, acum acelaşi teren poate fi cumpărat cu 70 euro pe metru pătrat. Există însă şi zone în care metrul pătrat de pământ nu costă mai mult de 20 de euro. Scăderea preţurilor se aplică şi în zona industrială, unde preţul a coborât la 10 euro /mp. Iar lista avantajelor nu se opreşte aici. Cu bunăvoinţa Consiliului Local şi a primarului, cei care achiziţionează terenuri pot solicita prelungirea termenului de plată şi eşalonarea sumelor datorate. Singurele condiţii sunt cetăţenia română şi achitarea a 30% din preţ în primele 60 de zile.  

Florin Mitroi: „Îmi doresc să îi ajut pe cei afectaţi de criză” 

Întrebat de ce a decis să scadă preţurile terenurilor, primarul din Valu lui Traian a răspuns cât se poate de tranşant: „Una dintre promisiunile mele din campanie a fost că voi ajuta tinerii să îşi facă un cămin. Mă ţin de cuvânt”. Din 2004, când a câştigat primul mandat de primar, Florin Mitroi a oferit peste 200 de loturi gratuite tinerilor din localitate, alte 100 fiind în aşteptare. „A venit timpul să ne gândim şi la cei care nu îndeplinesc criteriile pentru a lua un teren gratuit, dar nu îşi permit nici să cumpere de la particulari”, a mai declarat Florin Mitroi. Terenurile nou-evaluate vor fi scoase la licitaţie pentru prima dată peste aproximativ 15 zile. Cei interesaţi pot solicita informaţii atât telefonic, cât şi prezentându-se personal la sediul Primăriei din Valu lui Traian.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top