Actualitate

Primăria Tuzla, negocieri pentru un preț scăzut la salubrizare

Reșit Taner, primarul comunei Tuzla, a anunțat demararea unor negocieri cu operatorii privați de salubrizare pentru obținerea unui preț cât mai bun pentru locuitorii comunei.

„Cu privire la subiectul adus în atenția dumneavoastră în ultima perioadă, respectiv taxa de salubrizare pentru anul 2023 doresc să fac precizarea că prețul indicat în nota de fundamentare anexă la proiectul de hotărâre a fost solicitat spre elaborare societății SC Edilitar Local Tuzla SRL, acesta fiind de 17,95 lei/persoană/lună”.

De asemenea, primarul spune că administrația locală a solicitat oferte de preț de la cei doi operatori privați din județul Constanța: SC POLARIS M HOLDING și SC IRIDEX GROUP SRL. Din primele date primite de la SC IRIDEX GROUP SRL compania a înaintat un preț /persoană/lună de 21,8 lei.

Și compania SC Polaris M Holding SRL a înaintat o ofertă de preț pentru colectarea deșeurilor pe anul 2023, acesta fiind de 16,05 lei/persoană/lună.

Administrația locală anunță că vor continua negocierile cu operatorii economici în speranța obținerii unui preț mai mic de 16 lei/persoană/lună, ofertele de preț primite până în prezent fiind considerate destul de mari.

„Concluzionând, vă asigur că prețul indicat nu reprezintă propunerea unei persoane așa cum tendențios o spun unii consilieri, iar orice propunere cu privire la vreo taxă specială va fi adoptată sau respinsă  de Consiliul Local al comunei Tuzla”, adaugă Reșit Taner.

De la 1 ianuarie 2021, taxa de salubrizare, în comuna Tuzla, se plătește pe persoană, nu pe gospodărie, așa cum se făcea până la acea dată. Modificarea s-a făcut la solicitarea Curții de Conturi și a avut în vedere eliminarea unor inechități ce puteau apărea între familii numeroase și familii compuse dintr-o singură persoană, ambele plătind aceeași taxă de salubritate.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top