Actualitate

Consiliul Local Cerna, județul Tulcea, a aprobat Planul de acțiune pe timpul iernii 2022-2023

Conform documentului aprobat de consilierii locali, responsabilitatea sistemului de pregătire , organizarea și conducerea activităților de prevenire și înlăturare a urmărilor înzăpezirilor, înghețului și fenomenelor meteorologice periculoase în sezonul rece revine Comitetului Local pentru Situații de Urgență al comunei Cerna, și/sau altor persoane desemnate de către Primarul Comunei Cerna

Măsuri de prevenire :

 1. Asigurarea înștiințării Comitetului local pentru Situații de urgență și a Serviciului public voluntar pentru situații de urgență despre evoluția fenomenelor meteorologice .
 2. Înștiințarea populației despre posibilitatea de a se produce înzăpeziri și îngheț, atenționarea acesteia în ceea ce privește aprovizionarea cu produsele de baza și asupra măsurilor specifice de comportament , protecție și prim ajutor pe timp de iarnă .
 3. Dinamizarea măsurilor de supraveghere a riscurilor din locațiile publice unde se desfășoară evenimente specifice sărbătorilor de iarnă .
 4. Realizarea unui parteneriat real între consiliul local și instituțiile economice de pe raza localității în vederea rezolvării în comun a problemelor ce pot leza interesele populației .
 5. Verificarea și menținerea în stare de funcționare a sistemelor de comunicații și alarmare în vederea înștiințări și alarmării în timp util a C.L.S.U. și populației în cazul producerii unor fenomene meteo periculoase specifice sezonului rece.
 6. Realizarea de controale tehnice de specialitate la operatorii economici , instituțiile publice, gospodăriile cetățenești pentru verificarea și înlăturarea defecțiunilor apărute la sistemele de încălzire.
 7. Supravegherea cursurilor de apa pentru înlăturarea podurilor de gheata și/sau altor obstrucționări ale cursului apei.
 8. Menținerea în funcțiune a mijloacelor de intervenție în caz de incendii și fenomene meteo periculoase.
 9. Stabilirea evidenței persoanelor în vârsta și a celor cu dizabilități fizice și psihice care locuiesc singure pentru ajutarea de urgență a acestora pe timpul sezonului rece.

 Măsuri de intervenție :

 1. Activitatea de deszăpezire și combatere a înghețului pe drumurile secundare se execută de către Compartimentul Servicii publice, Compartimentul Situații de urgență și Departamentul administrativ din cadrul primăriei cu următoarele mijloace de intervenție : buldoexcavator, autogreder, încărcător frontal, tractor cu lama de deszăpezire și freza, toate fiind proprietatea comunei.
 2. Participarea activă a populației, alături de forțele de specialitate la acțiunile întreprinse pentru normalizarea situației în cazul căderilor masive de zăpadă, prin înlăturarea nămeților în zonele limitrofe amplasării gospodăriilor individuale , inclusiv la operațiunile de deblocare a căilor de acces spre instituțiile publice și a altor elemente de infrastructură .
 3. Pentru cantonarea persoanelor înzăpezite pe raza comunei Cerna se pot amenaja condiții de cazare în cadrul Căminului cultural, Primăriei și Școlii.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top