Opinii

Primăria Rasova a adus soarele pe strada celei mai sărace familii din comună

Ziua de 1 noiembrie 2009 a început cu o dimineaţă frumoasă de toamnă, iar în comuna Rasova era  multă agitaţie. Motivul a fost dezvăluit de sătenii curioşi care înconjurau zona aglomerată spunând că familia cea mai săracă din localitate sărbătorește intrarea în casă nouă. Familia Aurel şi Maria Iorga, cu cei şase copii cu vârste între 5 şi 13 ani au fost descoperiţi cu câteva luni în urmă trăind pe terenul arabil al comunei Rasova, într-un bordei săpat în pământ, fără apă, lumină, sau alte utilităţi.

Un articol de Andreea PAVEL

Nici unul dintre copii nu mergea la şcoală sau grădiniţă, iar părinţii reuşeau să le asigure existenţa lucrând cu ziua la sătenii din zonă. O dată descoperiţi de către colaboratorii din zonă ai asociaţiei umanitare ADRA (Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor). Primăria, reprezentată prin şeful administraţiei locale Mihalache Neamţu, a fost de acord să acorde tot sprijinul pentru soluţionarea problemelor acestei familii. Solidaritate a fost cuvântul care a mobilizat toate echipele care au colaborat la ridicarea unei căsuţe frumoase pentru cele opt suflete. Au fost tineri şi au fost oameni cu experienţă cei care s-au implicat prin ADRA România, iar motivaţia lor a fost doar aceea de a trăi bucuria de a dărui. Atunci când au fost întrebaţi de ce au ales să ajute această familie şi ce i-a mobilizat atât de puternic, reprezentanţii ADRA şi localnicii care şi-au ajutat consătenii au răspuns simplu: „Este mai frumos să dai decât să primeşti”. Iar acest lucru s-a dovedit a fi sincer, dat fiind faptul că la festivitatea de inaugurare, zâmbetele şi emoţiile familiei Iorga au fost acompaniate de zâmbetele de satisfacţie pentru munca dusă la capăt de toţi cei cu suflet mare care au lucrat acolo. Şi pentru ca bucuria să fie deplină şi justificată, s-a aflat că patru dintre cei şase copii mergeau deja la şcoală şi la grădiniţă şi o spuneau chiar ei cu mândrie. Din păcate, cei mai mari dintre copii, de 13, respectiv 14 ani, nu mai pot studia la şcoala din localitate şi poartă încă stigmatul îndepărtării de societate. „Astfel de persoane trăiesc printre noi şi ne sunt «dăruite» pentru a nu ne uita menirea de a fi oameni”, au declarat la unison reprezentanţii ADRA.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top