Opinii

În Năvodari se va construi Biserica „Sfântul Antonie cel Mare”

Duminică, 1 noiembrie a.c., la ora 16:00 s-a sfinţit locul şi piatra de temelie a Bisericii cu hramul „Sfântul Antonie cel Mare”, situat în apropiere de Şcoala Generală nr. 1 „George Enescu”, din Năvodari.  Slujba de sfinţire s-a desfăşurat în prezenţa Înalt Prea Sfinţitului Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, precum şi oaspeţi de seamă ai bisericii. Primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, şi consilierii locali au fost prezenţi la Slujba de Sfinţire alături de un număr mare de enoriaşi.

Un articol de Andreea PAVEL

„Construcţia Sfintei Biserici Antonie cel Mare a fost posibilă după ample dezbateri publice făcute în oraş şi în cartierul unde se construieşte. Ca primar, am cântărit bine şi am ajuns la concluzia că este nevoie de biserică în acest cartier, chiar dacă în oraşul Năvodari sunt şase lăcaşuri de cult construite sau în diferite stadii de execuţie. Îmi aduc aminte că atunci când am venit în oraşul Năvodari, acum 22 de ani, practic nu era nici o biserică şi oficiile religioase se făceau de Părintele Vasile, într-o casă improvizată, precum şi de peripeţiile prin care a trecut acesta, fiind prigonit de către comunişti, când a început construcţia Bisericii Sfânta Parascheva. Gândindu-mă la construirea Bisericii Buna Vestire din centrul oraşului, în perioada în care am fost viceprimar în anul 2000-2004, erau multe reclamaţii precum că biserica este construită la mai puţin de 20 de metri de balcoanele locuitorilor, iar acum aceasta este ca o regină în mijlocul oraşului. Îmi aduc aminte de problemele pe care le-am întâmpinat la construirea bisericii de la Mamaia-Sat, când urmaşii Brătienilor revendicau acel amplasament şi nu am cedat, iar biserica acum falnica ocroteşte cartierul. La construcţia bisericii Sfântul Nicolae, din zona CP-uri, biserica ce se construieşte şi creşte o dată cu acel cartier, care va fi inaugurată şi va deveni o emblemă pentru acea zonă a oraşului şi la acest proiect erau mulţi cârcotaşi care au vrut să-l împiedice. Nu au lipsit nici comentariile din Consiliul Local cu privire la Biserica din Peninsula şi acum la fel, Biserica creşte şi ocroteşte acel cartier. Biserica ne face mai buni şi mai toleranţi, iar cultura şi educaţia năvodărenilor vine şi din pildele şi predicile ţinute de preoţi. Bisericile acum dau culoare şi semnificaţie oraşului Năvodari şi sunt locuri de lumină şi sfinţenie, aşa cum sunt şi Biserica Catolică, Biserica Lipovenească, dar şi Geamia. Ca şi primar, dar ca şi om simplu nu pot găsi bucurie mai mare de a pune piatra de temelie şi inaugurare a Bisericii cu hramul Sfântul Antonie cel Mare”, a declarat primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top