Opinii

Copilăria, între tradiţie şi credinţă în comuna Valu lui Traian

Pentru elevii Şcolii “Viceamiral Ioan Murgescu” din Valu lui Traian a devenit o tradiţie ca în fiecare an să sărbătorească, alături de comunitatea locală, ziua Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil şi a hramului Bisericii din localitate. Astfel, duminică, 8 noiembrie, la ora 11:15, aceştia au desfăşurat o activitate deosebită, cuprinsă în cadrul unui parteneriat cu Biserica, intitulat “Să creştem în credinţă!”.

Un articol de Andreea PAVEL

Participanţii la eveniment au putut admira expoziţia de fotografii realizate de copiii din clasele V-VIII, în urma concursului cu titlul „Biserica din satul meu”, precum şi o expoziţie de desene, cu aceeaşi temă, ce cuprinde lucrările elevilor: Bogdan Rusu, Adelina Câmpeanu, Larisa Nădrag şi Daniela Zamfir. La festivitate a avut loc şi un scurt momentul artistic, care a conţinut cântece religioase interpretate de Corul Şcolii „Viceamiral Ioan Murgescu”. La finalul activităţii, şcolarii au oferit pliante informative despre Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Valu lui Traian (imagini şi informaţii legate de istorie/vechime, stil arhitectonic, preoţi parohi). „Prin derularea acestui parteneriat, s-au realizat mai multe activităţi, în care elevii şcolii din Valu lui Traian s-au implicat cu multă dragoste şi dăruire, lăsând ca Dumnezeu să creioneze prin mâini plăpânde de copii, reflecţii ale spiritualităţii pe pământ. Am reuşit astfel să realizăm un număr considerabil de icoane pe sticlă, de desene pe carton, de ouă încondeiate, ce sunt expuse pe pereţii albi ai şcolii noastre. Şcoala şi Biserica, alături de părinţi, îşi dau mâna pentru educarea copiilor în cinste şi credinţă, pentru sfinţirea faptelor noastre”, a declarat pentru reprezentanţii mass-media, consilierul de imagine al Şcolii „Viceamiral Ioan Murgescu”, Sandina Dragomir.

Hramul Bisericii „Sfinţii Mihail şi Gavriil”, sărbătorit în Valea Seacă

Primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, a participat la hramul Bisericii „Sfinţii Mihail şi Gavriil”, din comună. Evenimentul a fost organizat duminică, 8 noiembrie a.c., iar oficierea slujbei a început la ora 12:00. Dată fiind importanţa sărbătorii religioase, la festivitatea organizată la biserica din Valea Seacă au participat mulţi reprezentanţi ai administraţiei locale din comuna Valu lui Traian, dar şi alte autorităţi din judeţul Constanţa.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top