Opinii

Primăria Peștera acordă burse elevilor în anul școlar 2016-2017

Consiliul Local al comunei constănțene Peștera a decis să acorde pentru anul școlar 2016-2017 burse elevilor Școlii Gimnaziale nr. 1 Peștera, Școlii Primare nr. 2 Ivrinezu Mare și Școlii Primare nr. 3 Izvoru Mare.
La inițiativa primarului comunei, Marius-Liviu Petre, vor fi acordate burse de performanță elevilor care vor obține primele trei locuri la olimpiadele naționale și concursurile naționale organizate de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Tot aceleași burse le vor primi și școlarii care se vor califica în loturile de pregătire organizate de MECTS pentru competițiile internaționale.

O altă categorie de burse, cele de merit, vor fi acordate de către administrația locală elevilor care au rezultate deosebite la învățătură, celor care obțin primele trei locuri la etapele județene ale olimpiadelor școlare sau la concursuri organizate de către ministerul de resort.
Bursele de studiu se vor acorda elevilor care provin din familii cu un venit lunar mediu pe membru de familie (pe ultimele 3 luni) cel mult egal cu salariul minim pe economie şi care îndeplinesc simultan condițiile: au media generală peste 7,00 şi nota 10 la purtare în semestrul anterior celui în care se acordă bursa. Bursele de studiu se acordă începând cu semestrul al II-lea, pentru elevii aflați în clasele de început ale învățământului gimnazial, respectiv începând cu semestrul I, pentru elevii aflați în celelalte clase ale învățământului gimnazial.
Vor fi acordate și burse de ajutor social, la cerere, elevilor orfani sau celor care suferă de anumite boli, elevilor proveniți din familii care nu realizează un venit net mediu lunar, pe ultimele 12 luni, pe membru de familie, mai mare de 50% din salariul minim net pe economies au celor care provin din familii care nu dețin terenuri agricole cu o suprafață mai mare de 20.000 mp, în zonele colinare şi de şes, şi de 40.000 mp, în zonele montane.
Pentru a se înscrie în vederea obținerii acestor burse, elevii trebuie să se prezinte la secretariatul unităților de învățământ pentru a obține toate informațiile referitoare la documentele necesare.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top