Opinii

Primăria Mihail Kogălniceanu ajută tinerii însurăţei

Iosif Valer Mureşan, primarul comunei Mihail Kogălniceanu, a bucurat tinerii însurăţei cu o veste de excepţie.

 

Un articol de Andreea PAVEL, Sebastian TARCEA

În ultima şedinţă a Consiliului Local, acesta a anunţat că va acorda mai multe terenuri între 250 şi 500 mp pentru cuplurile care de-abia şi-au pus pirostriile. Aleşii locali au aprobat punerea în aplicare a Legii 15/2003, care vizează sprijinul ce trebuie acordat tinerilor în construirea unei locuinţe.

Administraţiei locale din Mihai Kogălniceanu i s-au adus la cunoştinţă până în momentul de faţă, aproximativ 50 de astfel de cereri. Condiţiile pe care tinerii trebuie să le îndeplinească nu sunt nicidecum absurde: aceştia trebuie să nu fi trecut pragul vârstei de 35 de ani, să fie, desigur, locuitori ai comunei şi, de asemenea, poate cel mai important criteriu, să nu deţină o altă proprietate. Iosif Valer Mureşan a adăugat pe marginea acestor condiţii: “Dorinţa noastră este să onorăm toate cererile primite, însă tinerii trebuie să se încadreze în criteriile de eligibilitate stabilite. De asemenea, loturile vor fi acordate şi în funcţie de terenurile pe care le avem la dispoziţie“. De asemenea, terenurile care vor fi acordate tinerilor, vor fi situate în intravilan şi vor avea acces la toate utilităţile necesare. Iată de ce, lucrările la Planul Urbanistic Zonal sunt în plină desfăşurare, iar după încheierea acestora şi după obţinerea tuturor avizelor necesare, va începe parcelarea loturilor. Tot primarul comunei Mihail Kogălniceanu a mai adăugat faptul că administraţia locală lucrează momentan şi la un studiu de fezabilitate în vederea construirii blocurilor tip ANL. Cel mai probabil vor fi construite două asemenea clădiri, fiecare având în componenţa sa câte 24 de apartamente cu două şi trei camere, asta doar dacă Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor nu se va pune de-a curmezişul în ceea ce priveşte construirea lor.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top