Opinii

Primăria Lumina și fundația Tuna -proiect comun pentru sprijinul familiilor sărace

În perioada 29-30 octombrie 2015, în comuna Lumina a fost demarat un proiect comun cu fundația Tuna și într-un parteneriat cu Asociația Time to Help din Germania. Fiind vorba de un important proiect social, inițiativa a avut sprijinul și primăriilor din Cumpăna și Medgidia. Scopul proiectul a fost acela de a ajuta în primul rând familiile sărace, familiile cu risc social.

Astfel, nu mai puțin de 2.500 de cetățeni au beneficiat de articole îmbrăcăminte pentru sezonul friguros, acestea fiind puse la dispoziție de Asociația Time to Help din Germania. Despre această asociație germană se știe că activează intens în cadrul mai multor proiecte sociale la nivel internațional, în România contribuind în cadrul unor proiecte asemnătoare nu mai puțin de trei ori.
Sistemul adoptat de asociația germană se bazează pe donatori care oferă obiecte de îmbrăcăminte și achită câte 1 euro pentru fiecare kilogram de haine donat. După colectarea de la donatori, obiectele de îmbrăcăminte sunt sortate și împachetate și ulterior sunt aduse în România în vederea punerii la dispoziție familiilor cu ridicat risc social. Împărțirea obiectelor de îmbrăcăminte s-a efectuat pe baza unui card de acces pus la dispoziție de Primărie, cei în cauză având posibilitatea de a-și aleage un număr de cinci articole de îmbrăcăminte. Pentru a se putea verifica dacă produsele donate au ajuns în posesia celor care au avut nevoie de ele, gemanii de la Asociația Time to Help au prevăzut un sistem ingenios, produsele fiind etichetate cu coduri de bare. Astfel că, după scanarea produsului în momentul oferirii celui nevoiaș, persoana care a donat acel produs, primește automat un mesaj generat de sistem în care este informată că obiectul donat și-a îndeplinit scopul.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top