Opinii

Peste 2500 de participanți la Ziua Comunei Baia

Aproximativ 2500 de oameni au participat cu entuziasm la cea de-a treia ediție a Zilei Comunei Baia, județul Tulcea. În cadrul evenimentului au concertat: Irina Loghin, Ion Amititeloaie, Raoul, Niculina Stoican și Aurel Mihai, spectacolul fiind prezentat și produs de Gioni Moraru.
Pe stadionul din localitatea Baia au fost amenajate standuri pe care diverși comercianți și-au expus produsele. În același loc au fost amenajate spații de joacă pentru cei mici.

„Mă bucur că am putut să le oferim concetățenilor noștri o zi de bună dispoziție și relaxare. A fost un prilej minunat de a lăsa deoparte grijile și problemele care ne preocupă zi de zi, dar mai ales a fost o ocazie ca oamenii să se întâlnească. Faptul că la eveniment au participat aproximativ 2500 de persoane la eveniment, după estimările artiștilor, care au ochiul mai format, ne-a arătat că un astfel de eveniment este binevenit. Le mulțumesc
cetățenilor comunei că ne-au onorat cu o prezență atât de mare”, ne-a transmis primarul Nicolae Ianuș.
La Ziua comunei Baia au participat și co-președintele PNL – deputatul Octavian Marius Popa, prefectul județului Tulcea, Marin Bădiță și deputatul de colegiu, Bălan Ion.
Evenimentul a fost încheiat cu un foarte apreciat foc de artificii.

Hramul Bisericii și Ziua Școlii, serbate la Grădina

Primarul comunei Grădina, Gabriela Iacobici, a sărbătorit hramul bisericii din localitate (Cuvioasa Parascheva, prăznuită pe 14 octombrie) împreună cu câteva sute de locuitori. Enoriașii s-au bucurat de această sărbătoare duhovnicească și au apreciat noua față a bisericii, care a fost înfrumusețată cu un gard nou, o toaletă reabilitată și o fântână. Primarul Iacobici spune că aceste investiții erau necesare: „Fostul gard trebuia schimbat, pentru că era vechi și inestetic. De aceea am reconstruit baza lui și am continuat în sus cu o structură metalică. Avem în plan să realizăm și o parcare pentru oamenii care vin la biserică cu mașinile”.
După oficierea Sfintei Liturghii, enoriașii au participat la o agapă, cu preparate pregătite de gospodinele satului. Banii au fost adunați printr-o colectă.
Au fost pregătite pentru cei prezenți peste 1000 de sărmăluțe de post și aproximativ 300 de pachete cu dulciuri, fructe şi sucuri.
„Mă bucur că am putut fi împreună într-o zi cu o mare importanță spirituală și comunitară. În astfel de momente avem prilejul să ne întâlnim, să ne rugăm împreună pentru un viitor mai bun și să demonstrăm că suntem o comunitate unită. Le mulțumesc în mod special celor care s-au ocupat de organizarea acestui eveniment”, ne-a transmis primarul Iacobici. În aceeași, zi, 14 octombrie, s-a serbat și Ziua Școlii din Grădina.
Preocuparea pentru viața spirituală a cetățenilor din Grădina s-a transpus și în reabilitarea cimitirelor din comună. După ce, anul trecut, a fost reamenajat Cimitirul Ortodox, acum a venit rândul cimitirelor musulman şi adventist să fie reabilitate.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top