Opinii

Hramul Bisericii și Ziua Școlii, serbate la Grădina

Primarul comunei Grădina, Gabriela Iacobici, a sărbătorit hramul bisericii din localitate (Cuvioasa Parascheva, prăznuită pe 14 octombrie) împreună cu câteva sute de locuitori. Enoriașii s-au bucurat de această sărbătoare duhovnicească și au apreciat noua față a bisericii, care a fost înfrumusețată cu un gard nou, o toaletă reabilitată și o fântână. Primarul Iacobici spune că aceste investiții erau necesare: „Fostul gard trebuia schimbat, pentru că era vechi și inestetic.

 

De aceea am reconstruit baza lui și am continuat în sus cu o structură metalică. Avem în plan să realizăm și o parcare pentru oamenii care vin la biserică cu mașinile”.
După oficierea Sfintei Liturghii, enoriașii au participat la o agapă, cu preparate pregătite de gospodinele satului. Banii au fost adunați printr-o colectă.
Au fost pregătite pentru cei prezenți peste 1000 de sărmăluțe de post și aproximativ 300 de pachete cu dulciuri, fructe şi sucuri.
„Mă bucur că am putut fi împreună într-o zi cu o mare importanță spirituală și comunitară. În astfel de momente avem prilejul să ne întâlnim, să ne rugăm împreună pentru un viitor mai bun și să demonstrăm că suntem o comunitate unită. Le mulțumesc în mod special celor care s-au ocupat de organizarea acestui eveniment”, ne-a transmis primarul Iacobici. În aceeași, zi, 14 octombrie, s-a serbat și Ziua Școlii din Grădina.
Preocuparea pentru viața spirituală a cetățenilor din Grădina s-a transpus și în reabilitarea cimitirelor din comună. După ce, anul trecut, a fost reamenajat Cimitirul Ortodox, acum a venit rândul cimitirelor musulman şi adventist să fie reabilitate.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top