Actualitate

Primăria Hârșova vrea să înființeze un parc fotovoltaic. Ar asigura 75% din necesarul pentru iluminatul public și funcționarea altor instituții

Primăria orașului Hârșova își propune să acceseze fonduri pentru a investi în energie verde, energie care să acopere o mare parte din necesarul pentru asigurarea iluminatului public și pentru funcționarea mai multor instituții publice. Totodată, o astfel de inițiativă vine în sprijinul mediului înconjurător, o politică prioritară și constantă ce se află la baza tuturor activităților recente ale administrației locale.

„Primăria Hârșova își propune să contribuie la un viitor durabil, care să integreze tehnologiile moderne și nepoluante, asigurând, în același timp, reducerea cheltuielilor de la bugetul local și securitatea energetică a orașului”, transmite administrația locală.

În acest context, primăria anunță că proiectul „Înființare parc fotovoltaic (CEF) în orașul Hârșova”, propus spre finanțare prin Granturile SEE și Norvegiene 2014 – 2021, a intrat în stadiul de evaluare tehnico-financiară .

Proiectul prevede instalarea unui număr de 2.432 de panouri fotovoltaice pe un teren de 30.000 mp și racordarea centralei electrice fotovoltaice (CEF) la Sistemul Energetic Național. Puterea instalată a panourilor este de 997,12 KWp.

Prin implementarea acestui proiect, Primăria Orașului Hârșova va recupera aproximativ 75% din totalul de energie electrică consumată pentru iluminatul public, școli, grădinițe, spital și alte instituții publice .

În plus, autoritatea publică locală va reduce emisiile de carbon și dependența comunității locale față de energia convențională, va spori siguranța în aprovizionare și se va implica activ în valorificarea resurselor regenerabile de energie disponibile la nivel local.

Un alt proiect eligibil

Totodată, primăria anunță că cererea de finanțare pentru proiectul „Dotarea cu echipamente de protecție/dispozitive medicale pentru liceele școlare din orașul Hârșova, județul Constanța” a fost admisă după evaluarea tehnico-financiară.

Acest proiect vizează dotarea Liceului Teoretic „Ioan Cotovu” Hârșova și a Liceului Tehnologic Carsium Hârșova cu echipamente medicale specifice, care respectă normele de igienă și sănătate publică aplicabile în școli.

„După ce în ultimul an au fost alocate fonduri europene pentru modernizarea unităților școlare și dotarea sălilor de clasă cu echipamente informatice de ultimă generație, autoritatea publică locală continuă să acceseze finanțare nerambursabilă din grija pentru copii”, spun reprezentanții primăriei.

Un proiect asemănător, care vizează dotarea cu echipamente similare pentru Școala Gimnazială Nr. 1 Hârșova și Grădinița Tic Pitic se află deja în implementare.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top