Opinii

Primăria Hârșova va construi un debarcader cu punct de preluare a peștelui

Primar Nădrag: În viitor vom putea angaja pescari, prin intermediul SRL-ului administrat de Consiliul Local

Primăria Hârşova va iniția proiectul „Construire punct debarcare, descărcare şi primă comercializare a peştelui“. Investiția este finanţată prin intermediul Programului Operaţional pentru Pescuit – POP, cu o cotă de participare de doar 2% din partea Primăriei Hârşova.
Primăria a lansat pe portalul achiziţiilor publice procedura de cerere de ofertă pentru construirea infrastructurii necesare în cadrul proiectului, conform cerinţelor înscrise în caietul de sarcini şi proiectului tehnic ce fac parte integrantă din documentaţia de atribuire.

Valoarea totală supusă procedurii de achiziţie publică este de 794.675,00 de lei, fără TVA, din care: amenajare teren – 14.500 de lei, utilităţi – 26.100 de lei, execuţie lucrări ponton – 205.560 de lei, execuţie clădire – 500.307 lei, utilaje şi echipamente – 39.900 de lei, organizare de şantier – 8.268 de lei, nefiind incluse cheltuieli diverse şi neprevăzute. Valoarea estimată a contractului este de 794.675 de lei.
La licitația organizată pe 4 februarie nu s-a prezentat nicio firmă și procedura va fi reluată la începutul lunii martie. „Din păcate, la licitație nu s-a prezentat nicio firmă, deși anterior am fost contactați de mai multe entități comerciale care au cerut clarificări. De aceea, vom relua procedura”, ne-a declarat primarul Tudorel Nădrag.
Investiția va fi realizată în zona portului din Hârșova și va cuprinde o clădire și un debarcader. Construcția P+1 va cuprinde, la parter: spații frigorifice, o sală mese cu bucătărie și baie, iar la etaj, trei dormitoare pentru cazare, fiecare cu baie proprie.
Beneficiarii proiectului vor fi pescarii autorizați din zonă, care vor preda aici peștele.
Primarul Nădrag ne-a declarat că în viitor Primăria Hârșova intenționează să angajeze pescari (prin intermediul SRL-ului administrat de Consiliul Local): „În acest mod vom crea locuri de muncă pentru acești oameni care își vor putea întreține familiile din veniturile încasate”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top