Opinii

Primarul din Carcaliu: Fostul primar mă şicanează cu tot felul de reclamaţii false

Anica Toma acuză un complot menit să îi blocheze activitatea

Anul 2012 a venit cu schimbări pentru conducerea primăriei Carcaliu. Primarul Panait Mișa, după 8 ani de mandat, a pierdut în fața candidatului PNL, Anica Toma. De profesie educator, noul edil declară că, deși au trecut trei ani de când nu mai este la primărie, fostul primar nu a acceptat înfrângerea și încearcă prin toate mijloacele posibile să o discrediteze.

Mai exact, oameni din anturajul lui Panait Mișa fac în mod constant reclamații și sesizări atât pe numele actualului primar, cât și pe numele soțului acesteia. În contextul acestor probleme, Anica Toma, ne-a declarat: „Ceea ce a urmat alegerii mele la primărie a fost o dovadă a faptului că „familia” primăriei a fost deranjată de schimbarea liderului și de faptul că afacerile nu și-au mai urmat cursul planificat. Mai exact, în trecut, alături de fostul primar, Panait Mișa, lucrau și fratele primarului – șofer, soția primarului -bibliotecar dar și gestionar, contabila – o prietenă de suflet, secretarul comunei – aleasă personal de către fostul primar și veșnic recunoscătoare. Astfel, după validarea mandatului meu de primar, pentru mine și familia mea a urmat o perioadă de plângeri, denunțuri, sesizări, dosare penale, toate inițiate de fostul primar și familia acestuia. Până în acest moment, cea mai mare parte din timp am petrecut-o dând declarații, răspunzând la sesizări, asistând la nenumărate controale și verificări. Toate acestea sunt menite a-mi distrage atenția de la problemele comunei. Oare cum se face că dintr-o localitate cu 3000 de locuitori doar trei sunt nemulțumiti de mine? Fostul primar, fratele acestuia și secretarul comunei (care, de fapt, este din Macin)?

Nici soţul Anicăi Toma nu a scăpat de reclamaţii

Soțul meu este de profesie pădurar. Începând cu anul 2013, în urma sesizărilor făcute de către Panait Grigore, fratele fostului primar, soțului meu i-au fost făcute nenumărate controale de către DNA, Ocolul Silvic Măcin, Direcția Silvică Tulcea, Regia Natională a Pădurilor – Romsilva, Ministerul Mediului – Departamentul pentru Ape, Păduri și Piscicultură, Postul de Poliție Carcaliu. În toate rapoartele de control ale instituțiilor și organelor sesizate de fratele fostului primar este menționat faptul că nu au fost constatate aspecte care să indice o situație de tăieri ilegale ce ar crea suspiciunea unor activități ilegale privind paza pădurii. Nemulțumiți de rezultatele controalelor efectuate la pădure, familia Panait a continuat cu un alt tip de sesizări mincinoase. De data aceasta, la poliție, pentru faptul că soțul meu i-ar fi amenințat cu arma de vânătoare pe fratele fostului primar și pe nepotul acestuia. Desigur, aceste lucruri nu au avut loc vreodată.

„Un plan bine pus la punct ce are ca scop final să mă facă să renunț la funcția de primar”

Mai mult, familia Panait a făcut plângeri, denunțuri pe la toate instituțiile statului cu referire la activitatea mea de primar. Pe lângă acestea, în data de 1 noiembrie 2013 mi-au înscenat un conflict cu secretarul comunei, Bulgaru Jenica Claudia. Fiind în discuție completarea fișei postului șoferului din cadrul Primăriei, post ocupat de fratele fostului primar, deoarece obiectul principal de activitate nu mai exista, Bulgaru Jenica Claudia, în intenția de a-i apăra acestuia postul a început să mă insulte și să-mi aducă diverse acuzații. A ieșit din biroul meu și pe holul primăriei s-a întâlnit cu contabilul insituției care, auzind discuția, a intervenit pentru a o calma. Eu am ieșit din biroul meu după ce acestea au încheiat conflictul. În acea seară Bulgaru Jenica a acordat un interviu unei televiziuni centrale în care a declarat că în urma loviturilor aplicate de mine a rămas inconstientă. Lucrurile nu au stat tocmai așa deoarece nu a fost inconștientă atunci când imediat a mers la secția de poliție și a chemat polițistul în sediul primăriei, ca mai apoi să intre în starea de inconștiență pe care a afișat-o în fața camerei de filmat, după ce trecuseră câteva ore de la presupusul incident.
De menționat este și faptul că polițistul chemat la fața locului, Tudose Marian, nu a întocmit niciun raport. Fiind o zi de vineri, la sfârșitul programului, polițistul ne-a recomandat să mergem toți acasă, să ne liniștim și, eventual, să dăm uitării cele petrecute. Ulterior, acesta a întocmit o notă de constatare în care a menționat existența incidentului, care s-ar fi petrecut între secretar și contabil, dar și cu participarea primarului. Abia sâmbătă dimineața am conștientizat amploarea scenariului, când mi s-a spus că am devenit subiect de știri la televiziune, ziare și internet. Abia atunci am realizat că și în spatele recomandării calduroase a polițistului de a pleca acasă, era un scop precis. De la martori ai evenimentului am aflat că la spital secretarul comunei a fost însoțită permanent și vizitată de către fostul primar și fratele acestuia. Mai mult, aceasta nu și-a menținut declarațiile, și în diverse înscrisuri (declarații, procese-verbale de ședință), menționează ba că a fost agresată de contabil, ba de către primar, în funcție de context și de interese.
Analizând cele petrecute, pot trage o singură concluzie: acesta a fost un plan bine pus la punct menit să mă discrediteze, ce are ca scop final să mă facă să renunț la funcția de primar.”

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top