Actualitate

Primăria Hârşova pune în valoare apele termale

După 40 de ani de aşteptare, administraţia locală din Hârşova va amenaja o zonă turistică şi de agrement în zona Gura Văii, profitând de prezenţa unor izvoare de ape termale.

Cu satisfacție vă informez faptul că, după aproape trei ani, timp în care am făcut demersuri la instituțiile abilitate, am obținut toate avizele pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) prin care a fost scoasă din pășunea orașului o suprafață de 30.591 mp și introdusă în intravilanul orașului, în scopul amenajării unei zone turistice și de agrement, în zona cunoscută de hârșoveni sub denumirea de ”Gura Văii”. Abia acum se poate vorbi despre concretizarea unui proiect de valorificare a apelor termale!

În cursul anului 2017 am obținut buletinul de analiză și indicațiile terapeutice ale apelor termale de la Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie, documente ce confirmă calitățile terapeutice ale apei. Deși aceste analize s-au mai făcut și în anii 1978 și 1990, nimeni nu a întreprins demersuri pentru a putea exploata aceste ape termale.

În acest sens, în cursul săptămânii viitoare, voi solicita acordarea licenței pentru a putea exploata apele termale în zona respectivă și, personal, mi-am propus ca, în cursul acestui an să obținem pentru orașul Hârșova și statutul de stațiune balneară (pentru contestatari, a se vedea HG 1016/2011), lucru esențial pentru a putea atrage fonduri europene, precum și potențiali investitori, în vederea dezvoltării zonei din punct de vedere turistic”, a declarat primarul Viorel Ionescu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top