Actualitate

Primăria Hârșova a încheiat un parteneriat pentru a oferi servicii oftalmologice gratuite cetățenilor

Primăria orașului Hârșova a semnat în luna decembrie un parteneriat ce vizează acordarea de servicii oftalmologice cetățenilor din localitate.

„Vă anunțăm faptul că s-a semnat un contract de parteneriat între Primăria Orașului Hârșova și Lions Club Cosmopolitan București, pentru o perioadă de cel puțin 4 ani, având ca obiect screening-ul oftalmologic al cetățenilor, care se va efectua periodic, la 6 luni”, spun cei din administrația locală.

Odată cu semnarea acestui parteneriat s-a desfășurat și prima campanie de screening oftalmologic oferit de Lions Cosmopolitan București , în incinta Casei de Cultură, cu sprijinul unei echipe de medici de diferite specialități, coordonată de dr. Paul Grecu, împreună cu o echipă de voluntari, angajați de la Spitalul Orăşenesc Hârşova, formată din dr. Sburlea Lilian și mai mulți asistenți medicali.

Grupul țintă a fost alcătuit din copii cu vârste cuprinse între 1 an și 16 ani.

„Am atins un număr de 87 de copii beneficiari ai acestui program, dintre care 11 vor avea nevoie de un consult amănunțit și vor fi contactați de dr. Lilian Sburlea, medic primar oftalmolog, angajat în ambulatoriul Spitalului Orășenesc Hârșova. De asemenea, un copil cu grave deficiente oftalmologice va fi operat gratuit, la București, după sărbători, cu sprijinul Clubului Cosmopolitan, de către dr. Paul Grecu, medic primar oftalmolog, membru al Clubului Lions, transportul fiind asigurat de Primărie”, transmite administrația locală a orașului.

Următoarea campanie de screening oftalmologic va avea ca grup țintă persoanele în vârstă, iar informarea va fi făcută din timp, pentru a putea beneficia cât mai multe persoane.

Cel de-al doilea parteneriat ce vine în sprijinul cetățenilor hârșoveni, a fost semnat între Lions Club Cosmopolitan București și Optica Medicală AngellOptic, administrată de doamna Coman Simona, pentru a pune la dispoziție celor 11 copii  câte o pereche de ochelari, conform recomandărilor medicului de specialitate, cu titlu gratuit.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top