Actualitate

Educația și Mediul, în atenția Primăriei comunei Pantelimon

Luna decembrie a reprezentat pentru administrația locală a comunei Pantelimon (județul Constanța) un moment prielnic pentru a implementa un proiect ce vizează mediul înconjurător și pentru a continua lucrări în domeniul infrastructurii școlare.

În primele zile ale lunii, pe raza comunei Pantelimon s-a desfășurat a doua etapă de împădurire a unei suprafețe de două hectare de teren. Pământul a fost pus la dispoziție de către UAT Pantelimon, iar plantarea s-a efectuat de către o organizație neguvernamentală.

S-au plantat peste 1.000 puieți din speciile: scumpie 150, măceș, 150, porumbar 150, păducel 150, corcoduș 200, salcâm 200. Din păcate, spune primarul Costel Armășescu, majoritatea puieților plantați în primăvară nu s-au prins, fiind afectați de seceta pedologică cu care s-a confruntat anul acesta județul Constanța.

„Pădurea generează modificări ale regimului de umiditate atmosferică şi edifică un mediul propriu şi în exteriorul acestuia, cunoscut fiind faptul că precipitațiile căzute în pădure sau la marginea ei sunt cu 3 – 6% mai mari ca pe terenurile descoperite. Acest efect se datorează unor condiții fitoclimatice specifice cum ar fi cantităţi sporite de vapori de apă în atmosfera pădurii, temperaturi mai coborâte ale aerului în perioada sezonului vegetativ, turbulenţa atmosferică mai redusă”, explică administrația locală beneficiile acestor campanii de împădurire.

„Zona vizată pentru amplasarea investiției este una extrem de aridă, iar pădurea care se va crea va conduce la o ameliorare efectivă a climatului general, cu influenţă asupra regimului de umiditate în sensul creşterii cantităţilor anuale de precipitaţii”, adaugă primarul Costel Armășescu.

În același timp, Primăria Pantelimon a continuat lucrările de reabilitare și modernizare a Școlii Generale numărul 1 Pantelimon.

Lucrări propuse exterioare:

  • reparații/finisaje exterioare;
  • termoizolare polistiren
  • tencuială decorativă;
  • montarea de opritori de zăpadă la învelitoare;
  • execuția unei izolații termice la pereții exteriori;
  • zugrăveală lavabilă la pereții exteriori;
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top