Fără categorie

Primăria Fântânele a inaugurat o piaţă modernă, finanţată de CEZ

Pe 5 iulie, în localitatea constănţeană Fântânele, a fost inaugurată o piaţă agroalimentară, realizată cu suportul integral al companiei de eoliene CEZ Romania. Momentul a fost marcat de un eveniment artistic de inspiraţie medievală, noua Piaţă din Fântânele fiind invadată atât de localnici, cât şi de cavaleri, prinţese şi trubaduri, care prin dans, cântec şi joc au dat culoare momentului. Şi pentru că a fost o inaugurare în ritmuri de Ev Mediu, bineînţeles că nu putea lipsi nici un ospăţ ca pe vremuri, de care s-au bucurat toţi cei prezenţi.

Un articol de Cristian CEALERA

O Piaţă nouă

În ultimul an şi jumătate, la Fântânele s-a lucrat pentru realizarea unei noi pieţe agro-alimentare. Beneficiarul lucrării este comunitatea locală, în timp ce investitorul este compania CEZ Romania, firma care realizează în Dobrogea (Zona Fântânele – Cogealac – Grădina) cel mai mare Parc Eolian pe uscat din Europa. La Fântânele, CEZ a investit 140.000 de euro pentru realizarea pieţei. Acesta este un obiectiv cu arhitectură modernă, compus practic din două zone distincte: una semi-acoperită, cu mese la exterior şi destinată vânzării produselor agro-alimentare şi generale şi una acoperită, pentru produsele lactate. Partener în acest proiect, Primăria Fântânele a oferit sprijinul necesar derulării etapelor de avizare şi coordonare a lucrărilor de construcţie.

Pe aripile muzicii şi… ale lui Eol

Panglica inaugurală a pieţei de la Fântânele a fost tăiată de primarul comunei Gheorghe Popescu şi de directorul CEZ Parcuri Eoline, Miklos Szilaghyi. Sutele de localnici au putut intra apoi în incinta pieţei, acolo unde actori îmbrăcaţi ca în Evul Mediu le-au prezentat tot felul de bucate tradiţionale. Pe o scenă amplasată în apropiere, grupul artistic „Truverii”a oferit un recital memorabil de cântece medievale. Momentele de teatru scurt, farsele puse la cale de tinerii actori şi concursurile în care au fost antrenaţi localnicii au dat o culoare aparte evenimentului. Dansul s-a mutat în stradă, acolo unde tinerele domniţe şi cavalerii lor au întreţinut atmosfera ore în şir. Totul s-a încheiat cu un ospăţ pe cinste, cu miel la ceaun şi alte bucate tradiţionale.

CEZ investeşte masiv

Cu ocazia conferinţei de presă organizate înaintea momentului inaugural, reprezentanţii CEZ au anunţat o serie de alte proiecte de sprijinire a comunităţilor locale din zona Parcului Eolian. Astfel, în comuna Grădina va fi construită şi utilată, în scurt timp, o grădiniţă. De altfel, în ultimii 2 ani, CEZ a finalizat în zona Fântânele – Grădina – Cogealac proiecte a căror valoare totală se ridică la aproape 2 milioane de euro.

Gheoghe Popescu, primar Fântânele :

„Sunt cel mai fericit primar. Mă bucur că pot lucra cu asemenea investitori şi sunt sigur ca acesta este doar începutul colaborării noastre. Vreau să îi mulţumesc fostului primar pentru că a demarat aceste proiecte, de pe urma cărora comunitatea noastră are numai de câştigat. Este un parteneriat care ajută comuna Fântânele să depăşească obstacolele, iar datorită acestei colaborări, faţa localităţii noastre este mereu alta, într-o continuă schimbare în bine”

Ondrej Safar, director Divizia Powel Generation, CEZ Group Romania:

„Credem într-o viziune integrată, în ceea ce priveşte sprijinul comunităţii şi de aceea am decis să reluăm exemplul acestor proiecte, în toate comunele în care ne implicăm. Politica noastră este mereu aceea de a construi o relaţie bună cu autorităţile locale. În acest fel, obţinem şi o carte de vizită puternică în calitate de investitor responsabil”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top