Opinii

Primăria Eforie accesează noi fonduri europene

Proiectul “Îmbunătăţirea eficacităţii organizaţionale a Primăriei oraşului Eforie”, cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional “Dezvoltarea Capacităţii Administrative” este în plină desfăşurare. Obiectul general al proiectului este îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei actului administrativ, prin consolidarea capacităţii susţinute de training profesional, adică, pe înţelesul tuturor, formarea profesională superioară a angajaţilor primăriei. În cadrul acestui program, care se desfăşoară pe o perioadă de 15 luni, au fost cooptaţi 60 de angajaţi. Valoarea totală eligibilă a proiectului (fără TVA) este de 410.794, 88 lei. Din care 349.175,65 lei sunt bani europeni, 53.403,33 lei vin de la bugetul naţional şi 8.215,90 lei reprezintă contribuţia beneficiarului, adică a primăriei Eforie.
Derularea proiectului a început în anul 2009. Din păcate, deşi încă din anul 2004 toţi funcţionarii fuseseră instruiţi pentru folosirea echipamentelor IT în administraţie, situaţia a devenit oarecum paradoxală prin faptul că în urma celebrei ordonanţe din vara trecută, din cei 143 de funcţionari şi angajaţi ai primăriei, câţi erau în 2004, au mai rămas…45!
Ca urmare cei 60 din noi supercalificaţi, 15 vor trebui să-şi ofere cunoştinţele acumulate altor angajatori. Cei rămaşi vor fi, citându-l pe primarul Ovidiu Brăiloiu:” nişte hipercalificaţi, cu …hiposalarii!”
Primăria Eforie este una din campioanele pe judeţ, în privinţa întocmirii unor proiecte cu finanţare europeană, dintre care câteva se află în faze avansate de stabilire a eligibilităţii şi de aprobare a finanţării. Vom prezenta în numerele viitoare câteva din acestea, de mare importanţă nu numai pentru localitate ci şi pentru litoralul românesc în sine: consolidarea urgentă a falezei ( cei aproximativ 3 km vor costa peste 20 milioane de euro) , amenajarea unor parcuri dendrologice, reabilitarea unor obiective arhitectonice şi istorice de patrimoniu, implementarea sistemului de management standardizat ISO ş.a.m.d.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top