Opinii

Primăria Cumpăna a finalizat proiectul pentru colectarea selectivă a deşeurilor

Consiliul Local Cumpăna va organiza în data de 12 mai 2010, la sediul comunei Cumpăna, la ora 9:00, ultima conferinţă de presă privind finalizarea implementării proiectului “Colectare selectivă şi construcţia unei staţii de sortare în comuna Cumpăna, judeţul Constanţa” şi la ora 9:45, festivitate de inaugurare a investiţiei, desfăşurată la staţia de sortare. Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană prin programul Phare 2006.

Un articol de Andreea PAVEL, Sebastian Adrian TARCEA

Proiectul propus de investiţii se referă la realizarea unui sistem complet, eficient şi durabil de gestionare a deşeurilor în Comuna Cumpăna, care va avea ca efecte: protejarea mediului şi creşterea calităţii vieţii, dezvoltare economică şi turistică, beneficii sociale şi materiale. În cadrul acestei conferinţe vor fi prezentate funcţional echipamentele tehnologice ale staţiei de sortare, precum şi celelalte echipamente achiziţionate prin acest proiect respectiv: autogunoierele Renault de 12 mc şi 18 mc, încărcătorul frontal, motostivuitorul, containerele pentru colectare, boxpaleţii. Obiectivele investiţiei au implicat achiziţionarea a 163 containere de 1,1m3 şi 37 containere de 0,66 m3, care vor fi identificate pentru fiecare tip de deşeu: sticlă, plastic/metal, hârtie/carton, lemn/textile, deşeuri nereciclabile, construirea unui număr de 37 de puncte de colectare selectivă în localitate, achiziţionarea a două autocompactoare cu capacitatea de 12 m3, respectiv 18 m3, construirea şi operaţionalizarea unei staţii de sortare de capacitate mică, care va realiza separarea fracţiilor valorificabile material,  inclusiv dotarea cu utilaje si alte bunuri materiale.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top