Actualitate

Primăria comunei Cerna, achiziție în cadrul proiectului de Investiții pentru Servicii Publice

Primăria comunei Cerna, județul Tulcea, a lansat în luna martie un anunț privind consultarea pieței pentru achiziția unui tractor în cadrul proiectului Investiții pentru Servicii Publice în comuna Cerna.

Sursa de finanțare a achiziției este asigurată prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2, Măsura III.3 – Implementarea Strategiilor de Dezvoltare Locală – Măsura 2, Protejarea mediului, valorificarea patrimoniului natural și cultural și creșterea calității vieții în zona pescărească Dunărea Veche-Brațul Măcin.

Astfel, Primăria Cerna, reprezentată legal prin Petre Șopu, primarul comunei, a lansat anunțul privind achiziția unui tractor pentru care valoarea estimată este de 253.745 de lei (fără TVA). Câștigătorul licitației va fi desemnat în funcție de oferta propusă la prețul cel mai mic.

Zona de pescuit și acvacultură Dunărea Veche – Brațul Măcin este poziționată în extremitatea vestică a județului Tulcea, are o suprafață de 730,85 km2, reprezentând aproximativ 12% din suprafață totală a județului și acoperă teritoriul a 10 unități administrativ teritoriale, respectiv 9 comune și un oraş.

Granița vestică a zonei o reprezintă Brațul Măcin al Dunării Vechi. Partea cea mai joasă a acestui teritoriu o formează Lunca Dunării, unde se regăsesc sisteme de formaţiuni geografice specifice locurilor abundente în apă: bălți, grinduri şi gârle. Sectorul pescăresc al zonei Dunărea Veche – Brațul Măcin este reprezentat de 5 unități de acvacultură și de o asociație de pescari cu domeniul de activitate având ca domeniu pescuitul în ape dulci, cu 36 de pescari comerciali constituiți conform HG 44/2008 și cu 12 ambarcațiuni înregistrate la ANPA în conformitate cu legea 317/2009. Ihtiofauna zonei pescărești Dunărea Veche – Brațul Măcin cuprinde circa 133 de specii, aparținând unui număr de 43 de familii, majoritatea fiind specii de apă dulce dar şi specii eurihaline sau migratoare. Din numărul total al speciilor de peşti inventariate în zonă, circa 30 de specii de peşti, dulcicole, eurihaline şi marine fac obiectul pescuitului comercial.

În ceea ce privește populația zonei pescărești Dunărea Veche – Brațul Măcin, caracteristicile demografice arată că densitatea populației în acest spațiu este redusă şi se înregistrează un declin demografic accentuat. Problemele cu care se confruntă zona sunt legate, în special de scăderea populației totale, active şi ocupate, tendința de îmbătrânire indicând incapacitate zonei de a se regenera, ceea ce are un puternic impact asupra aspectului social și economic al zonei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top