Actualitate

Primăria Ceamurlia de Jos a depus un proiect pentru dotarea și modernizarea școlilor din comună

Primăria comunei Ceamurlia de Jos, județul Tulcea, a depus în vederea finanțării  proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a Școlii Gimnaziale Ceamurlia de Jos”. Finanțarea se va realiza prin intermediul Planului Național de Redresare si Reziliență – Componenta C15: Educație. Reforma 4 – Crearea unei rute profesionale complete pentru învățământul tehnic superior. Investiția 13 – Echiparea laboratoarelor informatice din școlile de educație și formare profesională (EFP). Investiția 14 – Echiparea atelierelor de practică din unitățile de învățământ profesional și ethnic. Reforma 5 – Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației. Investiția 9 – Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ. Reforma 6 – Actualizarea cadrului legislativ pentru a asigura standarde ecologice de proiectare, construcție și dotare în sistemul de învățământ preuniversitar. Investiția 11 – Asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă preuniversitare și laboratoarele/atelierele școlare.

Consiliul Local Ceamurlia de Jos a aprobat valoarea totală a proiectului în cuantum de 821.039,18 de lei (inclusiv TVA ) și contribuția proprie de 35.000,00 lei la care se adaugă TVA, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, suma ce va fi asigurata din bugetul local.

Prin acest proiect se intenționează achiziționarea de echipamente pentru laboratoare de informatică din unități de învățământ de nivel primar, gimnazial și liceal/unitate conexă – cost unitar/laborator informatică/unitate de învățământ de nivel primar, gimnazial, liceal/unitate de învățământ conexă.

Fiecare laborator de informatică va cuprinde:

a) o tablă interactivă + suport

b) un sistem desktop cu monitor sau sistem all-in-one sau laptop

c) un sistem sunet

d) o multifuncțională

e) o cameră videoconferință

f) un router wifi

g) alte dispozitive și echipamente tehnologice adaptate nevoilor identificate la nivelul fiecărei unități de învățământ, utilizate în scop didactic și care să asigure desfășurarea optimă a procesului educațional.

Fiecare sală de clasă va cuprinde:

a) o tablă interactivă de min. 65 inch + suport

b) un laptop sau sistem all-in-one

c) un sistem de sunet

d) o cameră videoconferință

e) o imprimantă multifuncțională

f) un scanner documente portabil

g) alte dispozitive și echipamente tehnologice adaptate nevoilor identificate la nivelul fiecărei unități de învățământ, utilizate în scop didactic și care să asigure desfășurarea optimă a procesului educațional.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top