Actualitate

Primăria comunei Agigea a finalizat proiectul Joyride „Resurse și inițiative comune dedicate mediului înconjurator”

Primăria Comunei Agigea a finalizat, vineri 14 februarie a.c., implementarea Proiectului „Resurse şi iniţiative comune dedicate mediului înconjurător (JOYRIDE)”. În acest proiect, Primăria Agigea a avut ca parteneri din România, Primăria Comunei Băneasa şi din Republica Bulgaria, Primăria Municipiului Shabla din districtul Dobrich şi Primăria Municipiului Berkovitsa din districtul Montana.

Proiectul a fost cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională în cadrul Programului INTERREG V-A România-Bulgaria Axa Prioritară 2 “O Regiune Verde”. Autoritatea contractantă este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice din România.

Scopul proiectului „Resurse şi iniţiative comune dedicate mediului înconjurător (JOYRIDE)” a constat în dezvoltarea turismului sustenabil prin promovarea potențialului turistic local, stabilirea unei rețele transfrontaliere de cooperare a Centrelor de Informare Turistică și creșterea gradului de competență a agenților economici din turism
Grupul ţintă al proiectului a fost format din patru Autorităţi publice locale, patru Centre de Informare Turistică, 100 de Operatori economici din domeniul turismului, comunităţile locale partenere în proiect, agenţiile de turism şi bloggeri de turism.

Printre principalele activităţi ale proiectului au fost: realizarea de Albume Foto, Ghiduri Turistice şi Hărţi Turistice pentru promovarea celor 4 locaţii partenere; evaluarea comună a potenţialului turistic sustenabil; realizarea Acordurilor de Colaborare între Primăriile partenere și Centrele de Informare Turistică; realizarea unor Planuri de Marketing Turistic; realizarea Strategiei de Turism Sustenabil a ariei partenere; organizarea a două Tabere Eco-Ranger în localităţile Băneasa, Agigea şi Berkovitsa; organizarea Formului Eco-Ranger la Shabla; dezvoltarea a 13 Trasee Turistice în localităţile partenere în proiect, prin marcaje şi plasare de mobilier urban; derularea unui Program de Formare şi îmbunătăţire a competenţelor operatorilor economici din domeniul turismului şi serviciilor conexe prin participarea la workshop-urile privind certificarea ISO14001:2015 şi certificarea în eco-turism, si realizarea paginii web a proiectului.

Proiectul s-a desfăşurat pe o perioadă de 18 luni și a fost finalizat oficial vineri, 14 februarie 2020, la Agigea.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top