Actualitate

Primăria Cernavodă, proiecte importante realizate în anul 2022

Săli de sport, bazine de înot, dotarea unor grădinițe, investiții în infrastructură, în siguranța cetățenilor și multe altele au figurat pe agenda anului 2022 a administrației conduse de primarul Liviu-Cristian Negoiță.

Dacă ar fi să trecem în revistă cele mai importante proiecte derulate în cursul acestui an care se încheie de primăria Cernavodă, ar trebui să începem cu proiectul „Construire Sală de sport școlară, strada Cazărmii numărul 6”. „Primăria a predat cu titlu gratuit terenul pe care se realizează acest obiectiv, iar de pe data de 6 octombrie de când a fost emis ordinul de începere, au fost demarate lucrările de pregătire și de degajare a amplasamentului”, spune primarul.

Noua sală de sport cu regim de înălțime P+1 va avea o capacitate de 102 locuri în tribune și va putea găzdui, pe lângă orele de sport din programa celor două licee și a școlii gimnaziale și diverse competiții interne (handbal, baschet, volei)

Primăria orașului Cernavodă a continuat anul acesta programul de reabilitare a trotuarelor din localitate. „Încă din anul 2016 au fost demarate lucrările de acest fel, lucrări care au fost continuate sistematic, în special pe trotuarele cu trafic pietonal ridicat și foarte ridicat”, explică primarul Liviu-Cristian Negoiță. 

Astfel, la sfârșitul lunii septembrie a fost semnat contractul privind ”executarea de lucrări de întreținere la trotuare, cu pavele prefabricate din beton, pe strada 9 Mai, precum și intrările la blocurile aferente străzii 9 Mai, de la strada Energiei la strada Cazărmii”.

Tot în această toamnă, Primăria orașului Cernavodă a anunțat inaugurarea Bazinului de înot Axiopolis care a primit primii copii dornici să practice acest sport sub îndrumarea antrenorului Cristian Tranulea.

Bazinul de înot semiolimpic este un proiect derulat de Primăria Cernavodă și constă într-o construcție nouă cu acoperiș de tip “balon” care asigură o diferență de temperatură de maximum 10 grade între apă și mediul ambient. Apa este permanent încălzită, monitorizată și tratată, cu un nivel corespunzător al PH-ului, activitățile în bazin fiind posibile pe toată perioada anului.

De asemenea, în 2022, Primăria Cernavodă a anunțat că a demarat lucrările de execuție în vederea realizării obiectivului de investiții „modernizare terenuri de sport și împrejmuire Clubul Sportiv Axiopolis”. „Ținând seama de solicitările părinților cernavodeni, primăria va amenaja la Complexul Sportiv două terenuri de tenis, în suprafață totală de 1.250 mp, prevăzute cu gazon sintetic. Pe lângă acestea, se vor executa două terenuri de mini-fotbal, în suprafață totală de 1.326 mp, acoperite cu gazon sintetic multisport de culoare verde”, spun reprezentanții administrației locale.

Primăria Cernavodă a demarat în vara anului acesta lucrările de consolidare a Corpului C din incinta Liceului Tehnologic Axiopolis. „Consolidarea clădirii are ca scop stoparea degradării structurii prin executarea de lucrări de subzidire. Se vor realiza grinzi noi de fundații și se vor hidroizola până la nivelul trotuarului. Pereții clădirii vor fi reabilitați și tencuiți. Se vor monta uși exterioare și ferestre din tâmplărie din lemn stratificat de esență tare-stejar. De asemenea, ușa de acces în interiorul Corpului C va fi dublă și va fi prevăzută cu două sisteme de autoînchidere”, spun reprezentanții primăriei.

În prima parte a acestui an s-a lucrat și la proiectul de extindere a sistemului public de canalizare menajeră și pluvială, în zonele unde aceasta nu există. Este vorba despre rețele de pe străzile Pelicanului, Corbului și General Praporgescu. Conform proiectului tehnic, vor fi executați 618 metri de rețea canalizare menajeră,  24 de cămine colectoare și vor fi realizate rigole carosabile pe o lungime de 76 metri.

Liviu-Cristian Negoiță, primarul orașului Cernavodă, a anunțat în primele luni din an că administrația publică locală a modernizat și dotat locurile de joacă din incinta Grădinițelor cu numărul 4 și numărul 5 din localitate. Valoarea investiției este de 541.799,01 lei cu TVA inclus, iar sursa de finanțare a acestor spații de joacă din incintele celor două grădinițe din localitate este o sponsorizare din partea Societății Naționale Nuclearelectrica.

Administrația Publică Locală Cernavodă a lansat în luna martie și o licitație publică pentru achiziționarea a două autobuze electrice și infrastructura de încărcare necesară acestora, iar în prima lună din an a anunțat că a montat 150 de camere video performante, care acoperă pe mai mult de jumătate din suprafața localității, care pot surprinde orice activitate de pe domeniul public, în cel mai mic detaliu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top