Actualitate

Primăria Cernavodă, printre puținele administrații din țară care vor elabora PUZ-ul în format GIS

Primăria Cernavodă va implementa începând din acest an Sistemul Informatic Geografic – GIS în elaborarea viitorului Plan Urbanistic Zonal.

Astfel, Cernavodă va fi printre puținele localități care vor elabora Planul Urbanistic Zonal în format GIS (Geographic Information System- Sistem Informațional Geografic). Acest lucru va determina o mult mai ușoară gestionare a informațiilor oferite de documentația avizată PUG sau PUZ, precum și un control mai bun din partea utilizatorilor asupra modului de respectare a legislației.

Fluxul tehnologic va include ortofotoplan, măsurători topografice, cartare rețele edilitare, Harta GIS, Integrarea datelor existente în harta GIS, Rapoarte și hărți tematice.

„Acest Sistem Informatic Geografic va permite prelucrarea în sistem electronic a PUZ-urilor, PUD-urilor în vederea actualizării hărţii digitale a orașului, întocmirea, evidența și eliberarea certificatelor de nomenclatură stradală şi adresă, atribuirea de numere de imobil”, spun reprezentanții primăriei.

Tot cu ajutorul acestei aplicații se va facilita întocmirea, evidența şi eliberarea certificatelor de destinație a terenurilor – pentru terenuri aflate în intravilan/extravilan, terenuri aflate în teritoriul administrativ sau în afara orașului Cernavodă, coordonarea și asigurarea informării publice în procesul de dezbatere și consultare a publicului în vederea promovării documentațiilor de urbanism.

„Acest sistem electronic va simplifica și documentația necesară pentru obținerea certificatului de urbanism emis de autoritatea publică locală”, adaugă reprezentanții administrației locale.

Serviciile din cadrul Primăriei care vor lucra, în prima fază în Sistemul Informațional Geografic vor fi: Patrimoniu și Cadastru, Impozite și Taxe, Registrul Agricol și Urbanism.

Serviciile vor putea fi accesate prin mijloace electronice, atât de cetățeni cât și de companii sau alte instituții publice.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top