Actualitate

Primăria Cernavodă dorește să preia de la Ministerul Transporturilor terenurile aferente digurilor de protecţie

La Cernavodă, se vrea ca administrația locală să preia terenurile aferente digurilor de protecție împotriva inundațiilor. Pentru Primăria Cernavodă acest demers are la bază proiectul privind “Protecția împotriva inundațiilor” și se dorește a fi una dintre investiţiile importante derulate de administrația locală.

Conform declarațiilor primarului, Liviu Negoiţă, a fost finalizată prima etapă a planului ce a presupus deversarea controlată a apelor provenite din precipitații, din zona străzii Seimeni, precum și colectarea și dirijarea lor către Canalul Dunăre-Marea Neagră. Etapa amintită s-a desfășurat în condiții de asigurare a unui grad ridicat de filtrare pentru protecția ecologică a mediului din zonă.

A fost iniţiat și un program de curățare și modernizare a colectoarelor de ape pluviale, pentru a preveni situaţiile de urgenţă.

Toate activitățile aferente programului sunt monitorizate non stop de autoritatea locală în scopul preîntâmpinării colmatării și inundării zonei de risc din oraș.

Pentru eficientizarea acestui proiect urbanistic, Primăria Cernavodă a demarat activitățile de preluare de la Ministerul Transporturilor a terenurilor aferente digului de protecție situat între Portul Cernavodă și zona centrală a orașului.

Actualitate

To Top