Actualitate

Primăria Ceamurlia de Jos intenționează să investească în creșterea eficienței energetice

Consilierii locali ai comunei Ceamurlia de Jos, județul Tulcea, au discutat și adoptat un proiect de hotărâre inițiat de primarul Dumitru Stan privind aprobarea elaborării documentației tehnice pentru obiectivul de investiții “Creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice – Sediu Primărie și Școala Gimnazială Ceamurlia de Jos”.

Obiectivul unor astfel de proiecte îl reprezintă creșterea eficienței energetice a clădirilor publice şi îmbunătățirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin reducerea consumului anual de energie.

Conform Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, sunt eligibile anumite activități specifice:  

  • Îmbunătăţirea izolaţiei termice a anvelopei clădirii, a şarpantelor şi învelitorilor
  • Reabilitarea şi modernizarea sistemului de încălzire/ a sistemului de furnizare a apei calde de consum/ a sistemelor de ventilare şi climatizare
  • Utilizarea surselor regenerabile de energie
  • Implementarea sistemelor de management energetic cu scopul monitorizării consumurilor de energie
  • Instalarea de corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată şi durată mai mare de viaţă
  • Instalarea de sisteme pentru optimizarea calităţii aerului interior
  • Orice alte activităţi care conduc la îndeplinirea realizării scopului proiectului.

Școala Gimnazială din Ceamurlia de Jos oferă posibilități de educație şi instruire de bună calitate, în toate domeniile vieţii, sprijinind astfel dezvoltarea copilului şi pregătirea lui pentru viaţă. Unitatea şcolară funcţionează cu cele trei cicluri de învățământ: învățământ preşcolar, primar si gimnazial.

Şcoala dispune de o bază materială care cuprinde laborator de informatică, sală de sport, bibliotecă cu un număr de peste trei mii de volume, transformată în Centru de Documentare şi Informare.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top