Actualitate

Două noi proiecte vor fi implementate în comuna Cerna

Comuna tulceană Cerna va realiza două noi proiecte ce vizează modernizarea infrastructurii stradale. Investițiile vor fi realizate prin Programul „Anghel Saligny”, derulat de Ministerul Dezvoltării.

Comuna Cerna a primit o finanțare de 30 de milioane de lei pentru două dintre cele trei proiecte depuse. Astfel, 15 milioane de lei vor fi destinați pentru asfaltarea de străzi în satele Mircea Vodă, General Praporgescu, Traian și în localitatea Cerna. Alți 15 milioane vor merge către proiectul „Asfaltare străzi în comuna Cerna, județul Tulcea”.

Pe lângă cele două investiții care au primit finanțare, UAT Cerna a depus încă de anul trecut, și un al treilea proiect care viza modernizarea unor străzi din comună. Din păcate, Ministerul dezvoltării nu a alocat fonduri și pentru acesta.

În urmă cu aproximativ doi ani, primăria Cerna a implementat, de asemenea, un proiect privind asfaltarea unor străzi din comună (satele Cerna, General Praporgescu, Mircea Vodă și Traian). Proiectul a avut o valoare de 17,2 milioane de lei.

Administrația condusă de primarul Petre Șopu a reușit, în ultimii ani, să atragă bani guvernamentali pentru drumuri și canalizare, bani care au venit prin intermediul PNDL (Programul Național de Dezvoltare Locală). Și unitățile de învățământ au fost în atenția primăriei, dar și alte aspecte ale vieții comunitare.

La domeniul infrastructură rutieră, comuna Cerna a realizat și proiectul „amenajarea prin metode alternative a drumurilor de interes local din comuna Cerna”, un proiect ce cuprinde modernizarea drumurilor din trei localități pe o lungime totală de peste 10.000 de metri.

Tot prin PNDL s-au realizat și obiectivele de investiții ce privesc infrastructura educațională: „Reabilitare Școală Mircea Vodă, comuna Cerna, județul Tulcea”, în valoare de 493.155 de lei și „Reabilitare Școală Gimnazială Panait Cerna – corp C, comuna Cerna, județul Tulcea”, în valoare de 844.000 de lei.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top