Actualitate

Continuă lucrările de consolidare a Corpului C al Liceului Tehnologic Axiopolis Cernavodă

Primăria orașului Cernavodă anunță că în luna iulie au continuat lucrările de consolidare a Corpului C din incinta Liceului Tehnologic Axiopolis, lucrări demarate în urmă cu o lună.

Societatea contractantă a primit ordinul de începere a lucrării în data de 19 iunie, perioada de execuție fiind de patru luni.

„Consolidarea clădirii are ca scop stoparea degradării structurii prin executarea de lucrări de subzidire. Se vor realiza grinzi noi de fundații și se vor hidroizola până la nivelul trotuarului. Pereții clădirii vor fi reabilitați și tencuiți. Se vor monta uși exterioare și ferestre din tâmplărie din lemn stratificat de esență tare-stejar. De asemenea, ușa de acces în interiorul Corpului C va fi dublă și va fi prevăzută cu două sisteme de autoînchidere”, spun reprezentanții primăriei.

Vor fi înlocuite burlanele prevăzute pe clădire, iar terasa necirculabilă va fi refăcută, termoizolată, prevăzută cu pipe de aerisire, cu șapă armată cu plasă sudată tip PVC, rezistentă la UV. Clădirea va fi prevăzută cu o scară metalică de acces pe terasa necirculabilă. Soclul va fi izolat, iar trotuarele perimetrale vor fi refăcute.

„Aceste lucrări au fost gândite de conducerea administrației publice locale din Cernavodă pentru asigurarea unui mediu sigur de învățare și de lucru, atât pentru elevii cernavodeni cât și pentru cadrele didactice”, afirmă Primăria Cernavodă.

Toate lucrările privind consolidarea Corpului C din incinta Campusului Școlar se vor realiza cu materiale, echipamente și dotări conform standardelor.

Sursa de finanțare a investiției de 1.069.390,87 lei provine din sponsorizare din partea SN Nuclearelectrica S.A. De precizat este faptul că, în cazul în care lucrările vor depăși suma din sponsorizare, diferența va fi suportată de la bugetul local.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top