Actualitate

Primăria Ceamurlia de Jos, avertisment pentru cei care incendiază vegetația uscată și miriștea

Pe fondul temperaturilor caniculare constante, dar și dorinței unor agricultori de a-și pregăti suprafețele de teren, primăria comunei tulcene Ceamurlia de Jos a lansat un apel la responsabilitate pentru prevenirea incendiilor de vegetație uscată și miriște.

Orice deținător de teren trebuie să obțină un permis de lucru cu focul după ce a primit Acceptul de la Agenția pentru Protecția Mediului. Emiterea permisului de lucru cu focul se face prin grija primarului de către șeful serviciului voluntar pentru situații de urgenta sau persoana desemnată în acest sens.

Permisul de lucru cu focul este valabil o singură zi şi se întocmeşte în două exemplare, dintre care unul se înmânează persoanei care executa operaţiunile cu foc deschis, iar celălalt rămâne la emitent. Înainte de începerea lucrărilor de incendiere a miriştilor se va transmite la I.S.U.J. şi Comisariatul Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu data, intervalul orar şi locul în care se intenţionează să se facă aceste lucrări şi se va informa serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă al localităţii.

Arderea miriştii se face cu respectarea următoarelor prevederi generale:

  • condiţii meteorologice fără vânt;
  • parcelarea miriştii în suprafeţe de maximum 10 ha, prin fâşii arate;
  • izolarea zonei de ardere faţă de căi de comunicaţii, construcţii, culturi agricole vecine, instalaţii, fond forestier, prin executarea de fâşii arate;
  • desfăşurarea arderii numai pe timp de zi;
  • asigurarea până la finalizarea arderii a personalului de supraveghere şi stingere a eventualelor incendii;
  • asigurarea pentru suprafeţe de ardere mai mici de 5 ha a substanţelor şi mijloacelor de stingere necesare;
  • asigurarea, în cazul suprafeţelor de ardere mai mari de 5 ha, a unui plug, a unei cisterne cu apă, a mijloacelor de tractare şi a personalului de deservire;
  • arderea miriştii, în cazul terenurilor în pantă, pornind din partea de sus a pantei
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top