Actualitate

Primăria Carcaliu, proiect privind dotarea școlii gimnaziale cu mobilier și echipamente digitale

Consiliul Local al comunei Carcaliu, județul Tulcea, a aprobat depunerea proiectului ”Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unității de învățământ preuniversitar la nivelul comunei Carcaliu, județul Tulcea – Școala Gimnaziala Carcaliu” în cadrul apelului de proiecte PNRR-Pilonul VI, Reforma 5-Investiția 9 și Reforma 6-Investiția 11, descrierea investiției fiind prevăzută în Anexa nr.1, care face parte integrantă din prezentul proiect de hotărâre.

Aleșii locali au aprobat și valoarea maximă eligibilă a proiectului în cuantum de 145.000 Euro (exclusiv TVA).

„Obiectivul proiectului nostru este de a dezvolta o educație duală centrată pe nevoile elevilor și aliniată la nevoile pieței muncii, atât prin creșterea numărului de domenii, de calificări și de absolvenți, cât și prin asigurarea unui parcurs educațional complet pentru elevii înscriși în învățământul dual, astfel încât aceștia să poată urma programele de învățământ”, spun reprezentanții primăriei.

În ceea ce privește dotarea cu mobilier, obiectivele sunt:

  • sporirea calității și siguranței mediilor de învățare, inclusiv în ceea ce privește reglementările pentru materiale didactice, mobilier, echipamente de laborator și ateliere tehnologice;
  • dezvoltarea și adoptarea cadrului juridic pentru promovarea tranziției către clădiri verzi în școli.

Un alt obiectiv este reprezentat de protejarea mediului înconjurător. În acest sens, administrația locală a avut în vedere stabilirea unor repere pentru a conștientiza consecințele schimbărilor climatice precum și a unui comportament prietenos cu mediul înconjurător și susținerea, prin intervențiile propuse, a dublei tranziții verde și digitală prin dezvoltarea competențelor digitale ale elevilor și profesorilor și dezvoltarea unui ecosistem digital de educație.

„Îmbunătățirea calității capitalului uman prin crearea și dezvoltarea competențelor pentru specializare inteligentă, tranziție verde și industrială, începând cu sistemul de învățământ local”, este un alt obiectiv al proiectului propus de Primăria Carcaliu.

Crearea unui sistem educațional competitiv constituie o prioritate pentru impulsionarea progresului economic și social, arată administrația locală, și astfel creează noi oportunități pentru o calitate superioară de dezvoltare a resursei umane.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top