Politic

Președintele PNL Constanța propune comasarea alegerilor din 2024 pentru a proteja stabilitatea politică și economică a României

În contextul actual, cu multiplele provocări economice și politice cu care se confruntă România, comasarea alegerilor ar putea fi o soluție viabilă pentru a proteja stabilitatea politică și economică a țării. De această părere este și președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, care a afirmat că anul 2024 va fi unul aparte, datorită suprapunerii a 4 procese electorale. Acest scenariu a fost confirmat și de studiile sociologice efectuate de PNL, care sugerează că o comasare a alegerilor ar fi benefică din mai multe puncte de vedere, printre care se numără reducerea costurilor electorale, flexibilizarea procesului electoral și obligarea partidelor de a se concentra asupra temelor cu adevărat importante.

„Anul 2024 va fi unul aparte, pentru că vom avea o suprapunere de 4 procese electorale. Ca urmare, subiectul comasării alegerilor merită analizat atent, dat fiind contextul în care ne aflăm astăzi: război la granița țării noaste, crize multiple, precum și oportunități uriașe de finanțare din fonduri europene și PNRR. De aceea, situația trebuie văzută în ansamblu, astfel încât să nu perturbăm stabilitatea politică și economică a Românei.
O variantă pragmatică, confirmată și de studiile sociologice efectuate de PNL, ar putea fi comasarea alegerilor, având în vedere că 2024 va fi un an electoral excepțional. Acest scenariu merită analizat în cadrul coaliției de guvernare, date fiind multiplele provocări pe care le avem în fața noastră.
De asemenea, comasarea alegerilor va fi benefică, din mai multe puncte de vedere: reducerea costurilor electorale, flexibilizarea procesului electoral, obligarea partidelor de a se concentra asupra temelor cu adevărat importante, protejarea opiniei publice de teme de tip fake-news.
Alegerile făcute din 3 în 3 luni şi ”bombardamentul electoral de mesaje” ar perturba total opinia publică și s-ar crea o suprasaturare, din care ar rezulta scăderea interesului față de alegeri, implicit față de vot, ceea ce ar șubrezi sistemul democratic”, a declarat Bogdan Huțucă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top