Politic

„Școli sigure și sănătoase”: Trei instituții de învățământ din județul Tulcea vor fi reabilitate în cadrul programului

Trei școli din județul Tulcea urmează să fie reabilitate în cadrul Programului național de investiții „Școli sigure și sănătoase”, anunță deputatul tulcean George Șișcu. Potrivit acestuia, cele trei clădiri cu destinație școlară, Colegiul Economic „Delta Dunării“ din Municipiul Tulcea, precum și Școlile gimnaziale din Dăeni și Greci, au primit aprobarea pentru a fi incluse în prima listă oficială publicată de Ministerul Dezvoltării.

„Trei clădiri cu destinație școlară din județul Tulcea încadrate în clasa de risc seismic I au primit aprobarea pentru a fi reabilitate în prima listă oficială publicată de Ministerul Dezvoltării. Este vorba despre Colegiul Economic „Delta Dunării“ din Municipiul Tulcea, precum și de Școlile gimnaziale din Dăeni și Greci!
Guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ciucă implementează, în regim de urgență și cu proceduri mult simplificate, Programul național de investiții „Școli sigure și sănătoase”. Pentru reabilitarea acestor școli nu trebuie întocmite documentații tehnico-economice de tip DALI, ci doar proiectul tehnic. În urma acestuia, a expertizei și a costului standard pe metru pătrat la consolidare, stabilit prin ordin de ministru, finanțarea va fi acordată urgent. Contractele de finanțare se încheie pentru o perioadă de 3 ani.
UAT-urile pe raza cărora se află aceste școli sunt obligate să transmită, în termen de 5 zile de la data aprobării acesteia, acordul pentru includerea în program.
Pe lângă necesara reformă a educației, avem nevoie ca infrastructura școlară să fie adusă la standardele vremurilor pe care le trăim, așa cum merită toți elevii. Fondurile guvernamentale, alături de fondurile din PNRR, produc cea mai mare infuzie de capital în infrastructura școlară din România, iar județul Tulcea va beneficia de sume importante în continuare”, transmite George Șișcu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top