Actualitate

Președintele ACoR Tulcea: Rectificare bugetară dezastruoasă, marca PNL

Președintele Asociației Comunelor din România (AcoR) filiala Tulcea, Eugen Ion, îi cere prim ministrului Florin Câțu să explice care a fost formula de calcul pentru alocarea sumelor pentru comunele non-PNL din județ, la ultima rectificare bugetară.

Eugen Ion solicită totodată Prefecturii Tulcea să pună la dispoziția opiniei publice adresele prin care primăriile din județ au transmis necesarul pentru fiecare capitol bugetar până la sfârșitul anului, în funcție de nevoile lor.

Președintele AcoR Tulcea consideră că a fost o simulare de consultare, pentru că alocările au fost făcute strict pe considerente politice și fără niciun fel de legătură cu realitatea din comunitățile locale.

Eugen Ion, care este și primarul comunei Jurilovca, lansează public mai multe întrebări:

Din ce bani vor aloca primăriile non-PNL sumele necesare școlilor pentru achiziția de măști și materiale dezinfectante pentru siguranța elevilor în mijlocul celui mai dur val al crizei sanitare generate de COVID-19?

Cum vom asigura căldura în școlile și grădinițele din mediul rural în această iarnă?

Din ce fonduri vom putea acoperi asistența socială la nivelul comunităților noastre (unde avem mari restanțe, deși 90% din aceasta este datoria Guvernului) știind că vorbim de cele mai vulnerabile categorii – persoane cu dizabilități, bolnavi cu afecțiuni grave, persoane aflate în sărăcie extremă?

Cu ce fonduri vom putea închide până la sfârșitul anului proiectele pe fonduri europene pe care le avem în derulare?

În cazul în care vreun simpatizant PNL ar fi tentat să răspundă „PSD a făcut la fel”, vă las mai jos două tabele care arată, prin comparație, felul în care am înțeles noi să facem administrație în ultimii ani și cum crede PNL-ul că trebuie să meargă lucrurile în România:

  •  2019 – PSD alocă sume corecte, adaptate la nevoile reale ale tuturor UAT-urilor din județ, indiferent de culoarea lor politică;
  •  2020 – cele 19 primării PNL din județ primesc 15 milioane de lei, aproape dublu față de cele 30 de primării PSD, care au primit împreună doar 8 milioane de lei.
  •  2021 – același tip de alocare discreționară, în avantajul primăriilor PNL”.

Ca notă de final, aș vrea să îi rog pe toți locuitorii care NU au norocul să trăiască într-o comunitate condusă de PNL, să își amintească la următoarele alegeri de acest exemplu de guvernare împotriva românilor.

Când candidații PNL vor veni la poarta dvs. să vă ceară votul, nu uitați să îi întrebați de ce echipei câștigătoare nu i-a păsat de școlile și de elevii din mediul rural, de proiectele de dezvoltare locală, de cei mai vulnerabili dintre ai noștri ACUM, când este cea mai mare nevoie de sprijinul Guvernului față de toți locuitorii acestei țări?”, a concluzionat Eugen Ion.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top