Exclusiv

Preotul otrăvit FURASE bani de la TEODOSIE? | DOCUMENTE EXCLUSIVE

Apar noi informații, senzaționale, în cazul preotul constănțean Cătălin Moroșan, care a murit otrăvit cu o substanță deocamdată necunoscută. Publicația noastră a intrat, în exclusivitate, în posesia unor documente în care un procuror spune că „probabil” preotul crease Arhiepiscopiei Tomisului un prejudiciu de peste 330000 lei.

Intră în scenă Călugărul Amant

După ce preotul Cătălin Moroșan a fost internat în stare gravă la Spitalul Județean Constanța, cel supranumit de presă Călugărul Amant (Cristi Călin) a depus pe numele ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, un denunț în care îl acuza de „tentativă de omor în raport de preotul Moroșan Cătălin”.

Procurorul de caz, Teodor Niță, din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, a administrat probele și a clasat dosarul.

Prejudiciul ar fi fost confirmat de Arhiepiscopia Tomisului cu documente

Din Ordonanța de clasare semnată de procuror iese la iveală o informație nouă și deosebit de valoroasă: Preotul Moroșanu ar fi creat un prejudiciu de peste 330000 lei Arhiepiscopiei Tomisului, conform unor documente puse la dispoziția procurorului de către instituția bisericească.

Preotul Moroșanu era considerat unul dintre apropiații lui ÎPS Teodosie și a îndeplinit funcția de preot-paroh la biserica Sfântul Ștefan din parcul gării Constanța și chiar administrator al firmei care se ocupă de baza de tratament de lângă mănăstirea de la Costinești.

În anul 2022, Moroșanu a fost schimbat din cele două funcții, lăsând loc speculațiilor că între preot și șeful său a intervenit o problemă.

Preotul Moroșanu a fost schimbat din funcții când s-a descoperit posibilul prejudiciu?

În acel context, avocatul lui Teodosie, Adrian Cuculis, spunea că demiterea preotului din funcțiile administrative „Nu reprezintă o sancțiune aplicată părintelui, ci reprezintă dinamismul caracteristic din administrația bisericească, conform Statutului de organizare și funcționare a Bisericii Ortodoxe Române, misiunea principală a preotului fiind aceea de a sluji la sfântul Altar”.

Iată însă că noile informații aruncă o lumină nouă asupra motivelor schimbării.

Am încercat să aflăm de la Arhiepiscopia Tomisului în ce context ar fi creat preotul Moroșanu acest prejudiciu. Până la publicarea articolului nu am primit niciun răspuns. Îl vom publica de îndată ce îl vom primi.

Mihai Răzvan ROTARU

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top