Fără categorie

Premiul LUX 2011

Premiul LUX 2011
Premiul LUX 2011 Săptămâna aceasta, deputaţii europeni vor viziona și vota cele trei filme nominalizate pentru Premiul LUX. Acesta a fost creat în 2007, ca simbol al angajamentului Parlamentului European în susținerea industriei de film europene şi a creativităţii sale. Acordat anual, Premiul este votat de către deputaţii europeni. Indiferent de tema aleasă, a individului, istorică sau socială, fiecare film aruncă o scurtă privire asupra europenilor – asupra vieţii lor, a convingerilor sau îndoielilor lor.

Sursa : © Uniunea Europeană – PE

Săptămâna aceasta, deputaţii europeni vor viziona și vota cele trei filme nominalizate pentru Premiul LUX. Acesta a fost creat în 2007, ca simbol al angajamentului Parlamentului European în susținerea industriei de film europene şi a creativităţii sale. Acordat anual, Premiul este votat de către deputaţii europeni. Indiferent de tema aleasă, a individului, istorică sau socială, fiecare film aruncă o scurtă privire asupra europenilor – asupra vieţii lor, a convingerilor sau îndoielilor lor.

Filmul câştigător al ediţiei 2011 va beneficia de sprijinul financiar al Parlamentului European, care constă în subvenţionarea subtitrării în cele 23 de limbi oficiale ale Uniunii Europene, inclusiv o adaptare a versiunii originale pentru persoanele cu deficienţe de vedere sau de auz şi producerea unei copii de 35 mm pentru fiecare stat membru UE sau susţinerea lansării DVD-ului aferent. 

Cele trei filme finaliste în 2011 sunt:

  • Attenberg, de Athina Rachel Tsangari (Grecia)

  • Les neiges du Kilimandjaro, de Robert Guédiguian (Franța)

  • Play, de Ruben Östlund (coproducție Suedia, Franța, Danemarca)

Dosarul de față va fi adus la zi cu știri despre filmele din competiție și pașii procedurii de alegere a filmului câștigător.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top