Comisia Europeană

Prefectul de Constanța e nemulțumit de felul în care a acționat RAJDP în timpul codului portocaliu

Episodul de iarnă care s-a încheiat recent a creat unele probleme în județul Constanța: mai multe drumuri au fost închise, mai multe localități au rămas câteva zile fără energie electrică și 247 de persoane au fost blocate în trafic. Prefectul Ion Constantin se declară în general mulțumit de felul în care s-a intervenit, accentuând faptul că nu au fost pierderi de vieți omenești: „Conform hotărârii comune dintre Departamentul de ordine publică din Ministerul Afacerilor Interne şi Departamentul situaţiilor de urgenţă din același minister, recomandarea este ca ordinea priorităților în intervenții să fie salvarea vieților omenești, salvarea bunurilor și abia în al treilea rând reluarea circulaţiei pe drumurile publice. Noi am respectat întocmai această procedură. Chiar dacă unii vociferează împotriva blocării drumurilor, îi rugăm să înțeleagă că facem acest lucru pentru a preîntâmpina situații mai grave”.

În cifre, intervenția Comandamentului pentru Situații de Urgență arată cam așa: MAI a acționat cu 357 de persoane, ISU cu 150, Jandarmeria cu 16 și Poliția cu 209; au fost scoase pe drumuri 260 de utilaje și 4 șenilate; au fost date 11 sancțiuni contravenționale (5 pentru Drumuri Județene și 6 pentru conducătorii auto), 68 de persoane au necesitat îngrijiri medicale.

Ion Constantin e mulțumit de felul în care au reacționat majoritatea primarilor: „Cei mai mulți dintre primari au manifestat un interes deosebit pentru rezolvarea situaţiilor de deblocare a drumurilor şi de sprijin și ajutor al oamenilor care au solicitat acest lucru. Având experiență în astfel de situații, primarii s-au mai ajutat între ei, atunci când situația a impus-o”.

Prefectul județului Constanța este nemulțumit de modul în care s-au pregătit și au acţionat reprezentanţii Regiei Autonome Județene de Drumuri Publice, motiv pentru care aceștia au și fost amendați pe poliție.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top