Opinii

Drum asfaltat în doar trei zile la Peștera, din resurse proprii

Primarul comunei Peştera, Valentin Vrabie, a mai bifat un record: a reuşit să asfalteze un drum în trei zile şi trei nopţi. Şoseaua despre care vorbim leagă localităţile Peştera şi Izvoru Mare şi nu mai fusese reabilitată de peste 40 de ani. Investiţia a costat 98000 euro şi a fost suportată integral din bugetul local: „Este o comună săracă.

 

Resursele nu ne-au permis să asfaltăm, așa că am strâns bănuț cu bănuț. Nu puteam să asfaltăm câte 100 de metri și am decis să strângem bani pentru întreaga lucrare, pentru că necesita reabilitare urgentă. Lucrările au costat 98.000 de euro. Bugetul de investiții al comunei este de aproximativ 100.000 euro pe an. Sunt acumulați bani de peste un an și jumătate pentru a realiza acest lucru. Lucrarea a durat trei zile si trei nopți”, a spus primarul Valentin Vrabie.
În ultimii ani, Primăria Peștera a fost văduvită de fondurile ce ar fi trebuit alocate prin intermediul Consiliului Județean. Acesta a fost motivul pentru care primarul Vrabie a o organizat, pe 1 aprilie 2014, un protest pașnic în fața clădirii Consiliul Județean Constanța, la care au participat 1000 de persoane. Primarul Vrabie a atras atenția atunci că aleşii judeţeni au încălcat drepturile şi principiile garantate prin Legea Administraţiei publice locale prin faptul că, în ultimii ani, comunei Peştera nu i-au fost acordate nici măcar sumele cuvenite din cotele defalcate, acest lucru afectând pe termen lung dezvoltarea comunităţii.
Reamintim că Peștera a trecut prim momente grele în 2013, atunci când centrul comunei a fost distrus în două rânduri de o viitură puternică produsă de inundații. Nici în acea situație, administrația locală nu a fost sprijinită financiar și a trebuit să se descurce singură pentru refacerea centrului comunei.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top