Litoralul românesc

Poşta din Cerchezu funcţionează în ruina actualului sediu PD-L

 

Localnicii se revoltă împotriva numirilor politice din comună

În luna decembrie a anului 2009, în localitatea constănţeană Cerchezu s-a desfăşurat un concurs în urma căruia candidatul cu cel mai mare punctaj urma să ocupe locul de agent poştal din localitate. Toate au fost bune şi frumoase până când necurata politichie şi-a băgat coada în treburile ce n-o privesc. Aşa s-a ajuns ca în localitatea Cerchezu să răsune nemulţumirile celor neîndreptăţiţi, dar şi a celor revoltaţi împotriva abuzurilor comise.

Un articol de Andreea PAVEL

 

Pe scurt? Condiţiile de bază în ce priveşte obţinerea postului au fost încălcate şi nu s-a ţinut cont de punctajul obţinut de concurenţi. Altfel spus, noul poştaş al comunei Cerchezu a fost numit politic!

Legi încălcate de dragul politichiei

Jurnaliştii DEZVĂLUIRI au fost contactaţi de un grup de localnici care ne-au spus oful referitor la numirile politice din comună. Ne-am deplasat în comuna Cerchezu şi am stat de vorbă cu cei supăraţi pe nedreptăţile făcute doar de dragul politichiei. Aceştia ne-au explicat de ce numirea lui Adrian Florea nu este una corectă:
”Una dintre condiţiile pe care tânărul de doar 20 de ani, Adrian Florea, trebuia să le îndeplinească, era să fie proprietarul unei locuinţe, pentru ca oficiul poştal să aibă sediul în casa agentului poştal. Din start, comisia care l-a transformat pe Adrian Florea în câştigătorul concursului de poştaş, a încălcat legea, dat fiind faptul că, la vremea aceea, Florea stătea cu părinţii lui şi nu era proprietarul vreunei locuinţe”, ne-a declarat E.C., o localnică din Cerchezu. Din informaţiile pe care le avem, se pare că şi acum lucrurile stau la fel, tânărul de 20 de ani nefiind proprietarul nici unei locuinţe.

”Oamenii sunt supăraţi că întârzie cu pensiile”

Pe de altă parte, chiar dacă această primă condiţie de bază ar fi fost îndeplinită, lucrurile tot n-ar fi fost conform cerinţelor, dat fiind faptul că locuinţa familiei Florea este situată tocmai la capătul comunei şi nu în centru, aşa cum prevede legea. Mai mult decât atât, aceasta nu are două intrări, una pentru localnicii care ar fi apelat la serviciile poştale şi alta pentru familie, la fel, conform legislaţiei în vigoare.
Nu în ultimul rând, se pare că un alt motiv de supărare al localnicilor este chiar vârsta fragedă a tânărului: ”Duceţi-vă de vorbiţi cu oricine din sat, să vedeţi că sunt supăraţi că le întârzie pensiile şi alocaţiile. Oricum nu face el treaba, ci maică-sa şi taică-su! Faptul că taică-su e fostul poştaş a contat foarte mult la câştigarea postului. Iar el e un copchil de 20 de ani şi, din câte ştim, nici liceul nu l-a terminat, deci ce treabă să facă el?”, ne-a declarat un alt localnic.

”Poşta? Uite ‘colo, la sediul lui Albu!”

Acesta a fost răspunsul unui localnic, atunci când l-am întrebat unde este poşta: ”Poşta? Uite ‘colo, la sediul lui Albu, cel cu partidele politice”, s-a grăbit să ne îndrume un bătrânel de pe-o uliţă aproape de poştă. L-am întrebat cine este mai exact Albu şi am primit imediat şi lămuririle: ”Vasile Albu este şefu’ la PD-L, aici, la noi. Şi poşta o găsiţi acolo, în sediu, la ei! Ce, nu ştiţi unde este sediul? Iacă, mai încolo!”.
Nedumeriţi, l-am întrebat pe localnic dacă este sigur de acest lucru, dat fiind faptul că un astfel de fapt nu este tocmai legal şi, cu atât mai puţin, moral. ”Păi, cum nu? Dar unde vreţi să fie dacă şi băiatul (poştaşul, n.red.) şi ei sunt cu PD-L-ul? Aşa că ce-are dacă e la PD-L, la sediu?”, ne-a întrebat nedumerit bătrânelul care s-a obişnuit probabil ca o dată cu schimbarea partidelor la guvernare să se schimbe şi sediile deconcentratelor.

Reguli aplicate după chef

Am stat de vorbă şi cu Elena Cristici, unul dintre ceilalţi candidaţi pentru postul de agent poştal din comuna Cerchezu. Din informaţiile pe care le avem, aceasta a obţinut cel mai mare punctaj, urmată fiind de Daniela Uzun, prin urmare postul ar fi trebuit fi ocupat de una dintre cele două femei. Elena Cristici ne-a declarat că înainte de a se înscrie la concurs a întrebat ferm şi direct unul dintre membrii comisiei dacă postul va fi dat politic unui pedelist, ca să ştie şi să nu mai participe la concurs. A fost asigurată că nu se va întâmpla acest lucru, drept urmare s-a înscris: ”Iniţial vroia să se înscrie şi soţul meu dar a fost respins pentru că locuinţa noastră e trecută doar pe numele meu şi deci nu figura ca fiind proprietar de spaţiu locativ. I-au spus că nu întruneşte condiţiile legale şi s-a retras. Dar, iată, deşi nici acest tânăr nu are casă pe numele lui, văd că a obţinut postul. Nu mai înţeleg nimic”, ne-a declarat Elena Cristici.

”Dacă îmi desface scrisorile că nu ţin cu PD-L?”

Mai în glumă, mai în serios, localnicii în mintea cărora amintirile comunismului încă mai sunt vii, se gândesc la ce-i mai rău: ”Eu nu sufăr pedeliştii şi nici partidul lor, nimic! Şi ei ştiu asta. Aşa că mă pot gândi că îmi vor desface scrisorile şi facturile, nu? Doar aşa, de ciudă, ca să mă şicaneze şi să mă facă se trec la ei. Şi ca să nu risc să trec prin asta, ce trebuie să fac? Să îmi fac o căsuţă poştală acasă şi carduri pentru alocaţii şi pensii, doar ca să nu mai calc pe la ei? Deci eu nu mă duc la poştă, mă duc la PD-L acasă”, ne-a declarat furios un localnic.

Sediul “2 în 1”, o ruină de toată jena

Până una alta, într-adevăr, situaţia este cel puţin deplasată de la normalitate, dat fiind faptul că în partea stângă scrie ”Poştă-Telefon-Telegraf” şi în partea dreaptă… Partidul Democrat Liberal”. Am mers şi noi la controversatul oficiu poştal pentru a discuta cu tânărul Florea. Nu l-am găsit acolo şi nişte localnici ne-au spus că ”e prin sat cu scrisorile”. Ce-am găsit însă la faţa locului, ne-a îngrozit. O clădire, de fapt o cămăruţă, care stă să cadă, înglodată în noroaie, cu geamuri sparte şi afişe electorale în loc de jaluzele, ori perdele, crăpată din toate colţurile. Aşa arată oficiul poştal din comuna Cerchezu. Pozele, însă, vorbesc de la sine.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top