Fără categorie

De ce e Udrea optimistă?

Ce ne-a mai pregătit Ministerul Dezvoltării şi Turismului…

Scrisul pe blog nu mai e un secret pentru politicieni. Mai ales când n-ai decât un post, două de televiziune, unde te poţi duce să spui ce vrei, blogul devine foarte util. Elena Udrea ştie acest lucru şi mai postează câte un articol atunci când îi vine câte o idee despre cum şi încotro se îndreaptă turismul, despre criză şi alte subiecte la modă.

Un articol de Andreea PAVEL

În urmă cu doar câteva zile, stimabila blondă responsabilă cu dezvoltarea şi turismul şi-a uimit cititorii atunci când i-a asigurat că anul acesta ”se va vedea soarele după furtună în economia mondială, iar România va reveni de asemenea la creştere economică”. Cum de este Elena Udrea optimistă acum, când ne apropiem de fatidicul ”un milion de şomeri”, ori când turismul e la pământ? Răspunsul ni-l dă tot ea. Tot pe blog.

Elena ”I’m back”

Elena Udrea pare să se bazeze în afirmaţia ei doar pe discuţiile purtate cu omologii săi în care ”toată lumea priveşte optimist, de genul „I’m back”. După principiul ”gândirea pozitivă reprezintă 50% din reuşită”, Udrea nu uită să ne precizeze însă că este un om… realist. Sunt curioasă dacă oamenii care sunt anunţaţi că intră în şomaj, ori concediu forţat şi neplătit, prind unde larg zâmbet pe buze spunându-şi pe jumate optimist ”Asta e… I’ll be back!”. Sau cel puţin asta crede ministrul.

”Am în minte un plan special!”

Şi dacă nu e aşa cum promite? Dacă la vară turismul nu va înflori? Dacă România nu va fi aleasă, nici în curând, nici mai încolo, ca loc de recreere favorit în topul ţărilor europene? Dacă pârtia de schi de la Gura Humorului nu e de fapt mai tare decât cele din Austria? Dacă nu suntem the land of choice şi nici nu vom fi vreodată? Dacă am băgat o căruţă de bani, de pomană în spoturi publicitare şi alte lucruri asemenea? În fine, hai totuşi să păstrăm măcar o mică notă de optimism, aşa cum ne îndeamnă Elena Udrea… . Aceasta ne mai asigură pe blog că un alt motiv pentru care ea este optimistă în ce priveşte ieşirea din criză este reprezentat de… investiţiile din turism: ”Am în minte un plan special pentru reabilitarea unor staţiuni de tradiţie, care să refacă parfumul istoric”, ne asigură în acelaşi ton optimist, Udrea. Revenirea în România a celui mai important tour-operator (TUI), este un alt motiv pentru care Elena crede că totul va merge spre foarte bine începând cu această vară. Ar fi şi păcat dacă lucrurile n-ar sta aşa, mai ales că s-au băgat 100.000 de euro într-un catalog de prezentare a României. Din spusele ministrului, TUI se va concentra pe Marea Neagră, Mamaia şi pe excursii în ţară. Om trăi şi-om vedea… .

Blonda de la Turism vrea să ademenească intelectualii la ţară

Un plan mai puţin cunoscut al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului este construirea a 25.000 de locuinţe în mai multe comune din România, menite să ademenească cele mai importante categorii de intelectuali să-şi exercite profesia în mediul rural. Dacă planul va fi dus la bun sfârşit (deşi ne întrebăm de unde ar putea face rost de bani Elena Udrea, în ditamai criza. Pardon, am uitat, pe strada ministrului a ieşit soarele deja!), profesorii, medicii, preoţii, inginerii şi alte categorii de specialişti vor avea toate condiţiile asigurate pentru a putea lucra în condiţii decente şi în mediul rural.

Casele nu vor fi de vânzare

Cu privire la acest proiect, Elena Udrea a declarat: „În fiecare comună va fi un complex rezidenţial cu zece case, fiecare va avea o sută metri pătraţi. În total vor fi 25.000 de locuinţe, iar terenurile vor veni de la administraţiile locale. Programul locuinţelor de serviciu în zona rurală va fi derulat prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL)”. Chiriaşii vor plăti lunar o sumă modică, stabilită de consiliile locale, şi nu vor putea cumpăra locuinţele. Aceştia vor putea beneficia de aceste condiţii doar în perioada în care îşi exercită meseria în comuna respectivă. Elena Udrea speră ca cel târziu la începutul primăverii lucrările de construire a cartierelor să fie demarate.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top