Comisia Europeană

Poliţiştii din Tulcea au săltat de pe stradă un om nevinovat

Pumni, picioare, cătuşe şi pistoale la cap, într-o operaţiune în care „specialiştii” IPJ Tulcea căutau un infractor periculos despre care nici măcar nu ştiau cum arată

Ioan Anton, un om de afaceri vasluian, a trecut prin momente de coşmar în urmă cu mai puţin de o lună. Plecând din Tulcea, Anton susţine că a fost urmărit mai bine de un kilometru de o maşină cu farurile stinse, după care, în apropierea sensului giratoriu de lângă Hotelul Delta, o dubă a Poliţiei Tulcea a tăiat calea afaceristului care conducea o maşină marca Volkswagen, înmatriculată în Vaslui, şi i-a blocat trecerea. Au mai trecut doar câteva secunde până când lui Anton Ioan i s-a pus pistolul la tâmplă, a fost încătuşat, după care s-a prăbuşit sub pumnii şi picioarele poliţiştilor.

Un articol de Andreea PAVEL

Abuz după abuz

Victima a declarat pentru ziarul DEZVĂLUIRI că nu a fost legitimat şi nu i s-a adresat nici o întrebare cu privire la identitatea sa, ci pur şi simplu mascaţii au tăbărât asupra lui. Aşa cum ne-a declarat Anton Ioan , în aceeaşi seară, cu puţin timp înainte de acest episod, a mai „beneficiat” de acelaşi tratament (exceptând bătaia) un alt şofer. Ciudat este faptul că între cei doi nu există nici o asemănare, iar maşinile şi localităţile în care sunt înmatriculate diferă, semn că poliţiştii habar nu aveau cum arăta „infractorul periculos” pe care îl căutau. Acesta din urmă nu a răspuns la telefon, până în momentul redactării articolului.

Nu există hârtie pentru plângeri

Fiica victimei, Georgiana Anton, ne-a trimis un e-mail pe adresa redacţiei, prin care a relatat tot coşmarul prin care tatăl său a trecut la jumătatea lunii septembrie: „În centrul oraşului Tulcea, tatăl meu a fost smuls din maşina personală de o serie de gorile (cunoscute şi sub numele de poliţişti). Fără a fi legitimat, a fost trântit la pământ, cu faţa la asfalt şi pistolul la tâmplă. “Noroc” că are hernie de disc şi a putut să simtă din plin bocancii gorilelor pe coloană, care-l ţineau la pământ, deşi era încătuşat. Menţionez că nu a fost legitimat în niciun moment şi că poliţia şi-a dat seama, în cele din urmă, (după meclă, cred) că „a fost o confuzie”. Colac peste pupăză, tatăl meu s-a dus imediat la Poliţia Tulcea să depună plângere, dar ca să vezi, poliţistul de serviciu nu avea hârtie ca să-i ia declaraţia”, a conchis Georgiana Anton.

Un fleac, i-am rupt coastele

Ioan Anton ne-a declarat că prima victimă se afla în maşină cu fiul său de 15 ani care atunci când şi-a văzut tatăl trântit la pământ şi încătuşat a izbucnit în lacrimi. După ce şi-au dat seama de aceeaşi “confuzie”, poliţiştii i-ar fi spus acestuia să se ducă acasă, că nu s-a întâmplat nimic. Bărbatul n-ar fi ezitat să depună plângere la Poliţie, dacă fiul său nu l-ar fi implorat să plece mai repede spre casă. Ioan Anton s-a ales cu vreo lună de concediu forţat. Acesta nu a mai putut conduce maşina din cauza coastelor rupte.

IPJ Tulcea nu sancţionează bătăuşii până când nu răspunde Parchetul

Daniela Condrea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Tulcea, ne-a declarat că IJP Tulcea nu va demara nici o anchetă internă, iar poliţiştii implicaţi în această poveste nu vor fi sancţionaţi în nici un fel, până când Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea nu va comunica rezultatul anchetei. De asemenea, purtătorul de cuvânt ne-a mai declarat că nu ne poate spune pe cine căutau poliţiştii în acea noapte şi cât de bine erau informaţi aceştia cu privire la misiunea în care se aflau. Inspectorul şef al Jandarmeriei Tulcea ne-a declarat că angajaţii săi nu au fost implicaţi în nici un fel în acest episod, nu s-au aflat la faţa locului în acea seară şi nici nu li s-a solicitat intervenţia în vreun fel.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top