Actualitate

POLIȚIA PREȚURILOR, un instrument INUTIL în vreme de pace

Guvernul României pregătește o Ordonanță de Urgență care reincriminează specula și stabilește amenzi pentru prețuri nejustificat de mari. Actul normativ prevede sancțiuni și pentru entitățile economice care reduc producția sau vânzările, ori care acumulează mărfuri în scopul de a crea un deficit pe piața internă, pentru ca apoi să le vândă la un preț crescut în mod artificial.

Proiectul de act normativ are ca scop crearea unui cadru legislativ general care să asigure un nivel ridicat de protecție a consumatorilor și buna funcționare a pieței interne, fiind reglementate aspecte referitoare la protejarea directă sau indirectă a consumatorilor împotriva unor majorări nejustificate de prețuri și disfuncţionalități evidente ale pieţei, în perioadele de stare de mobilizare parţială sau totală a forţelor armate și stare de război, stare de asediu şi stare de urgenţă, stare de alertă sau alte situații de criză stabilite explicit prin acte normative“, se arată în proiect.

Cu alte cuvinte, noul proiect de act normativ, care a fost conceput de Consiliul Concurenței, se va aplica doar în stare de război, de alertă, de urgență sau alte situații speciale reglementate prin lege și NU se va aplica tuturor produselor și serviciilor de piață, ci doar celor incluse de către ANAF în categoria “cu risc speculativ”.

ANPC este instituția care va aplica amenzile, iar acestea vor fi între 0,1% și 1% din cifra de afaceri, dar nu mai puțin de 10.000 lei.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top