Ştiri

„PNL este singurul partid din Romania care vine cu un program concret pentru europarlamentare”

Președintele PNL, Crin Antonescu, s-a întâlnit cu electoratul tulcean.

Președintele Partidului Național Liberal, Crin Antonescu, a participat luni, 5 mai, la Tulcea, la o serie de evenimente desfăşurate în contextul campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare.

Alături de europarlamentarul Ramona Mănescu, preşedintele PNL-filiala Tulcea, Marius Octavian Popa şi senatorul Octavian Motoc, Crin Antonescu a participat în prima parte a zilei la o întâlnire a Delegației Permanente Teritoriale a PNL Tulcea. Întâlnirea cu electoratul din Tulcea  a avut loc la Sala Polivalentă, începând cu ora 16:00, după care echipa PNL s-a deplasat  la Casa de Cultură din orașul Isaccea.

Antonescu: Parlamentul European nu este un concurs Eurovision

Crin Antonescu și-a început discursul vorbind despre rolul parlamentarilor europeni și despre cum funcționează Parlamentul European: „Parlamentul European nu este un concurs Eurovision, oamenii nu vin acolo îmbrăcați eventual în portul național, fac câteva numere specifice, cântă un cântec din țara lor și iau niște note. Acolo este vorba de o muncă foarte migăloasă, organizată, coordonată. Nu întâmplător pe listele noastre se regăsesc cu precădere oameni care au mai fost parlamentari europeni. Pentru că un parlamentar european se construiește greu, un parlamentar european trebuie să se adapteze la procedurile, la mecanismele, la sistemul Parlamentului European, care nu este deloc același cu sistemul parlamentelor naționale în general și al Parlamentului României, în speță, și pentru că lucrurile nu merg așa de simplu pe cât încearcă unii să le vândă în campania electorală – Mă duc acolo și, la un moment dat, când iau cuvântul le spun eu să audă toți care e treaba cu România. Toată logica Parlamentului European diferă, majoritățile se alcătuiesc altfel, nu avem de a face cu o majoritate dată și cu o poziție dată, trebuie să-ți câștigi o majoritate pentru fiecare idee pe care dorești să o promovezi și să o vezi transpusă în legislație sau într-o directivă”.

Crin Antonescu e sigur că partidul va obține un procent de minim 20%

De asemenea, președintele PNL a ținut să menționeze că PNL nu are cum să nu facă 20% la alegerile europarlamentare: „Suntem un partid bine plasat, avem mijloacele cu care, dacă ne mobilizăm, putem să facem acest scor de până în 25%, chiar dacă primarii și, în general, oamenii noștri din teritoriu sunt supuși la tot fel de presiuni. Nimeni nu cere imposibilul, nimeni nu și-a programat imposibilul, nimeni nu a promis imposibilul. Cerem tot ceea ce este posibil și în sensul acesta vreau să vă spun din toate evaluările pe care le facem pentru tipul acesta de alegeri reiese că în mod normal nu avem cum să nu facem 20%”.

Ramona Mănescu: „Am adus 600 milioane euro, bani europeni, pentru infrastructură”

Europarlamentarul Ramona Mănescu, vicepreședinte al Partidului Liberalilor Europeni ALDE a vorbit la Tulcea despre legătura dintre Parlamentul European și omul de rând: „Încerc să le explic oamenilor cum influențează munca eficientă în Parlamentul European viața fiecăruia dintre noi. Fondurile europene sunt cea mai importantă sursă care sprijină investițiile din toate domeniile. Aceste fonduri trebuie susținute și de bugetul național, prin cofinanțare. Având în vedere experiența mea de la Ministerul Transporturilor, mă voi concentra și pe infrastructura de transporturi, dar nu numai”.
De asemenea, Ramona Mănescu a vorbit despre propriile realizări și despre proiectele viitoare: „Candidez pe regiunea Sud-Est. Pe parcursul campaniei discutăm cu oamenii și încercăm să răspundem tuturor întrebărilor referitoare la ceea ce am făcut până acum și prioritățile viitoare. Trebuie să muncim pentru a recupera diferențele de dezvoltare dintre noi și restul Europei. Cât am fost la guvernare, am inițiat prelungirea termenului de absorbție a fondurilor europene cu doi ani, mai exact până la data de 31 decembrie 2015. Ca Ministru al Transporturilor, am reușit să deblochez anumite proiecte și să aduc 600 de milioane de euro, bani pe care îi găsim în proiecte ce se află în derulare. Acestea au generat noi locuri de muncă.”

„Unele partide au trimis în Parlamentul European oameni nepregătiți, care nu au făcut nimic pentru țară”

În contextul discuţiilor despre Parlamentul European, senatorul Octavian Motoc a declarat: „Unele partide au trimis oameni nepregătiți, ce nu au făcut nimic pentru țară. PSD trimite oameni să apere România. Să o apere de cine? Doar nu de Uniunea Europeană?! Noi mergem să creăm linii care să avantajeze România. Toți cei de acolo trebuie să înțeleagă prioritățile noastre. Uniunea Europeană și Parlamentul European trebuie să înțeleagă că România are alte priorități față de statele dezvoltate, unele de nivel bazic și noi vom milita pentru asta și pentru o legislație comunitară care să ajute cetățeanul de rând”.
Octavian Motoc a vorbit și despre candidatura sa la alegerile europarlamentare din acest an: „Sunt inclus pe lista euro-campionilor și sunt mândru de asta. De 13 ani lucrez în administrație, pe probleme de fonduri europene și pe dezvoltare regională. De asemenea, sunt membru în Comisia pentru afaceri europene. Cunosc bine procedura legislației europene. Poziția 32 pe care ma aflu este o poziție onorantă pentru mine, pentru că noi liberalii avem o listă echilibrată. Oricând putem întoarce lista de la coadă la capăt și vom avea tot oameni de valoare.”  

Realizări și obiective PNL

Pe parcursul întâlnirii s-a vorbit și despre realizările PNL, cât timp partidul s-a aflat la guvernare:
-păstrarea cotei unice de impozitare de 16%, în condițiile în care PSD voia cotă progresivă
-burse pentru medicii rezidenți, astfel încât a fost micșorat exodul acestora în străinătate
-modificări ale Codului silvic – program inițiat de ministrul Lucia Varga, care va salva mult din fondul forestier, vor fi diminuate furturile
-deblocarea fondurilor pentru infrastructura de transport
-introducerea în masterplanul de transporturi a aeroporturilor
De asemenea, s-a vorbit și despre obiectivele principale ale PNL-Prosperitate-Națiune-Libertate:
-flexibilizarea ajutorului de stat
-prioritizarea fondurilor europene
-analize de impact asupra industriilor
-reindustrializarea României
-crearea unor poli de competitivitate economică

Președintele PNL Tulcea, Octavian Marius Popa: Ponta este pentru noi, Băsescu doi

Președintele filialei PNL Tulcea, deputatul Marius Octavian Popa, a vorbit despre un PSD „ce are ca temă internă uciderea unui om mort deja” (Traian Băsescu) și despre premierul Ponta ce „face declarații de dragoste” Partidului Național Liberal, așa cum a făcut și Traian Băsescu în perioada 2004-2008. Legat de campania europarlamentară a PSD, deputatul Octavian Popa a declarat: „PSD are o campanie intitulată Mândri că suntem români, cu o imagini fotografiate în Belarus și Polonia. Cu regret constat că această campanie s-a transformat în circ. Ar trebui să se facă un afiș pe care să se scrie: Spectacol prezentat de Ponta și Băsescu. Aceștia se află într-un parteneriat pentru a oferi României circ, în loc de pâine. Cred că, de fapt, se servesc unul pe altul. L-am sprijinit pe Ponta constant și acum realizăm că între el și Băsescu există multe asemănări. Pentru a fi în ton cu ei voi spune și eu: Ponta este pentru noi, Băsescu doi.”

Antonescu a criticat lipsa de consecvență a PSD

Președintele  Partidului Național Liberal a discutat despre instabilitatea deciziilor politicienilor din PSD: “Trebuie să le cerem reprezentanților PSD să ne lămurească ce program de guvernare au, că noi nu mai înțelegem nimic. Să luăm cazul Roșia Montană: În timpul Guvernului Ungureanu, Guvernului Boc, noi, liberalii, eram în opoziție, (se construise deja USL), criticam modul în care guvernele respective erau gata să tranșeze povestea cu Roșia Montană, dar nu atât din considerente ecologiste, ci din considerente de transparență, din considerente privitoare la avuția națională, din considerente care țineau de aspectul afacerii pentru statul român, pentru companiile românești. Cei din PSD se tăvăleau pe jos, la propriu, în frunte cu familia conducătoare, donau sânge, amenințau cu sinuciderea… ultra-ecologiști! După ce au ajuns la putere, au uitat de convingerile ecologiste și au vrut să treacă legea. În privința gazelor de șist, aceeași răzgândire, ca și în cazul Roșiei Montane.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a ținut să lămurească și câteva aspecte legate de fosta alianţă USL: “Eu am optat să  facem concesii la lucruri practice, importante și ele în viața unui partid, dar care nu aveau de a face cu politicile generale ale României și să nu facem concesii la lucrurile cu adevărat importante. Nu am făcut concesii în chestiuni politice majore, nu am făcut concesii la amnistie, nu am făcut concesii la Roșia Montană, nu am făcut concesii la așa-zisul impozit pe marile averi. Am încercat să ținem casă, dacă pot să spun așa, cu ei, pe de altă parte nu ne-am pierdut niciodată identitatea și am avut întotdeauna busola acestui program”.

Senatorul Octavian Motoc: Există o campanie total nejustificată împotriva PNL

Senatorul Octavian Motoc, Vicepreşedinte PNL Tulcea și Preşedinte al Asociaţiei pentru Dezvoltarea Durabilă a Deltei Dunării, a vorbit despre câteva propuneri legislative ale PNL: „Dacă vă întrebați de ce o moțiune de cenzură (legată de reducerea CAS) în campanie, vă voi răspunde. Considerăm că după o perioadă în care nu a existat opoziție importantă în fața abuzurilor, era cazul să vină un moment al unei moțiuni de cenzură, legată de măsuri pe care Guvernul evită să le ia.
Un alt subiect de dezbatere e legat de legile proprietății, unde noi am fost consecvenți. Legea primei intabulări îmbunătățește modul în care se retrocedează bunurile. Noi ne dorim să fie aprobată intabularea gratuită pentru primul proprietar. Legea a fost adoptată, însă Camera Deputaților s-a opus unei legi atât de necesare. Sunt în România oameni săraci ce nu își permit această intabulare”.
De asemenea, senatorul a discutat despre campania PSD împotriva liberalilor: „Există o campanie împotriva PNL total nejustificată și o tendință de a manipula, spunându-se că PNL a trădat USL. Noi, cei din PNL, nu ne reproșăm nimic, nu ne este rușine de nimic. Ne-am ținut cuvântul față de PSD. Ei nu au aplicat programele liberale propuse de noi. Mai mult, au încercat să ne împiedice să introducem aceste politici. Am ales să ne retragem, pentru că altfel am fi rămas degeaba. Suntem puternici și milităm pentru o guvernare cu politici liberale. Se vorbește de creștere economică, dar oamenii nu simt nimic. În continuare Guvernul se împrumută pentru acordarea pensiilor. Noi vrem să creăm locuri de muncă și să beneficiem cât mai mult de fondurile europene.”

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top