Ştiri

PNL declară că nu a susținut pensiile speciale pentru parlamentari

Conform comunicatului trimis de purtătorul de cuvânt al PNL Tulcea, Lucian Daniel Bălan, parlamentarii partidului declară că nu au susținut pensiile speciale pentru parlamentari și că au părăsit în bloc sala de plen a Parlamentului la momentului votului. În acest fel românii au putut să vadă care sunt partidele care au ținut cu dinții de promovarea legii pentru care președintele Iohannis a cerut reexaminarea. Redăm mai jos integral comunicatul de presă:

„Parlamentarii PNL au părăsit sala de plen la momentul votului final asupra legii pensiilor speciale pentru a se vedea cât se poate de clar și pentru ca toată lumea să distingă poziția politică pe acest subiect.

 Acesta a fost modalitatea în care PNL, aflat în acest moment în minoritate parlamentară, a putut protesta față de promovarea pensiilor speciale. Legea a fost aprobată deoarece parlamentarii celorlalte partide se află acum în majoritate.
 
PNL a susținut și susține în continuare că pensiile speciale pentru parlamentari sfidează nu doar bunul simț, dar și principiul contributivități căruia se supun toți cei care muncesc în această țară. Există categorii speciale (magistrați, militari, etc) dar în acest caz un regim special se justifică prin natura activității profesionale.
 
Pensiile speciale pentru parlamentari NU trebuiau să devină lege!
 
Activitatea parlamentară nu presupune un regim special, ci un regim de reprezentare politică. Parlamentarii ar trebui să arate faptul că nu sunt mai presus de alegătorii care i-au învestit cu încredere.
 
Decizia parlamentarilor majorității de a promova pensiile speciale echivalează cu a spune că ”nu au înțeles nimic” din ce le-au spus cetățenii care au protestat în stradă în urmă cu numai câteva săptămâni.

 PNL nu susţine Legea vânătorii în forma sa actuală

Comisia Politică a PNL a decis constituirea unui grup de lucru care să vină cu o soluție pe tema Legii vânătorii, care restricționează activitatea crescătorilor de ovine.
 
Crescătorii de ovine au protestat în fața Parlamentului pe tema Legii vânătorii care limitează numărul de câini care pot fi folosiți la o stână, încălcarea prevederii fiind sancționată cu amendă.
 
Comisia politică a PNL a analizat solicitările protestarilor și a decis să constituie un grup de lucru care va purta discuții cu fiecare parte implicată, astfel încât în luna ianuarie să prezinte o soluție rezonabilă de amendare a legii în vigoare

Niciun parlamentar al PNL s-a numărat printre inițiatorii acestei legi.

Departamentul de comunicare al PNL Tulcea”

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top