Opinii

Planuri pentru 2010 în comuna Valu lui Traian

Administraţia locală a comunei Valu lui Traian are în vedere noi planuri pentru dezvoltarea localităţii. Florin Mitroi, primarul comunei, ne-a declarat că pe lângă finalizarea prioectelor deja demarate, vor fi iniţiate şi construirea de apartamente ANL, dar şi a altor locuinţe sociale, o piaţă agro-alimentară, se va extinde o şcoală şi se vor amenaja noi parcuri. „Asta pot spune cu siguranţă în acest moment, dar în cursul anului vor apărea, fără îndoială, şi alte oportunităţi”, a spus edilul.

Un articol de Andreea PAVEL, Sebastian Adrian TARCEA

Amintim că în 2009, primăria a dat în folosinţă 18 locuinţe sociale, au fost acordate peste 300 de loturi de casă pentru tinerii căsătoriţi. Florin Mitroi s-a putut lăuda, de asemenea, cu obţinerea celui mai bun scor din ţară pentru PD-L, la nivel de comună, cu ocazia alegerilor prezidenţiale. Şeful administraţiei locale îşi pune speranţele, în vederea îndeplinirii obiectivelor propuse, în actuala conducere a ţării şi în prefectul Constanţei: „Am încredere că atât Guvernul, cât şi Preşedintele vor face tot posibilul pentru a oferi românilor o viaţă mai bună. La nivel judeţean, Claudiu Palaz (prefectul Constanţei, n.red.) a dovedit deja că nu ţine cont de apartenenţa la un partid sau la altul, a celor care îi solicită sprijinul, iar cu Nicuşor Constantinescu (preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, n.red.) ne-am obişnuit să nu ne aloce fonduri”.

Banii europeni scapă Valu de criză

Peste 90% din primarii comunelor constănţene au fost grav afectaţi de criză. Unii n-au avut bani pentru salariile angajaţilor, alţii n-au avut resurse financiare nici măcar pentru plata ajutoarelor sociale, iar alţii mai aveau puţin şi puneau lacătul la primărie. Comuna Valu lui Traian a fost, de asemenea afectată de criză, dar într-un procent foarte mic, comparativ cu celelalte localităţi. Explicaţia ne-a fost dată de Florin Mitroi: „Indiferent dacă a fost criză sau nu, am ştiut să administrez comuna fără probleme, astfel încât oamenii să nu simtă pe pielea lor greutăţile cu care ne confruntăm. Fără îndoială lucrurile vor decurge la fel, pentru că lipsa finanţelor de pe plan local va fi contrabalansată de atragerea fondurilor de la Uniunea Europeană. Voi continua în special investiţiile făcute în infrastructură, în materie de şcoli, drumuri, canalizare, locuinţe şi aşa mai departe”, a conchis primarul din Valu lui Traian.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top