Opinii

Consiliul Judeţean Tulcea vrea să prelungească sezonul turistic cu opt luni

Un proiect de dezvoltare a turismului poate mări bugetul local al tulcenilor cu 200%

Poate unul dintre cele mai importante proiecte ale Consiliului Judeţean Tulcea, instituţie reprezentată de Victor Tarhon, este reprezentat de restaurarea şi reabilitarea a două clădiri de patrimoniu din municipiul Tulcea, incluse în circuitele turistice regionale. Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea turismului durabil în Zona de Nord a judeţului Tulcea, prin restaurarea şi valorificarea durabilă  a patrimoniului cultural judeţean tulcean şi includerea acestuia in circuitele turistice regionale. 

Un articol de Andreea PAVEL, Sebastian Adrian TARCEA

Valoarea totală a proiectului depăşeşte suma de 46 de milioane RON, dintre care, contribuţia Consiliului Judeţean Tulcea este de un milion de RON, reprezentând 2,77% din cheltuieli. Prin acest proiect se urmăreşte crearea unui Complex Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord Dobrogean (facilitate durabilă pentru valorificarea şi promovarea patrimoniului cultural tulcean), iar toate activităţile care derivă din proiect se vor derula în cadrul a două clădiri de patrimoniu din municipiul Tulcea: Muzeul de Artă Tulcea şi Casa Avramide.

Primii paşi care vor fi făcuţi în vederea materializării investiţiei vor fi activităţile pregătitoare pentru realizarea proiectului tehnic şi detaliilor de execuţie, în vederea obţinerii avizelor/autorizaţiilor necesare implementării proiectului, dar şi în vederea realizării proiectelor tehnice de restaurare a componentelor artistice.
Propriu-zis, iniţiatorii proiectului şi-au propus să reabiliteze cele două clădiri de patrimoniu, să refacă mediul înconjurător aferent celor două clădiri şi să demareze activităţi de vizibilitate şi informare.

Care sunt urmările proiectului?

Durata proiectului a fost aproximată la circa trei ani. Conform unui studiu realizat de CJT, se pare că rezultatele proiectului vor fi următoarele:
1.Reabilitarea şi restaurarea celor două clădiri de patrimoniu;
2.Refacerea mediului înconjurător aferent celor două clădiri de patrimoniu;
3. Activităţi de vizibilitate şi de informare;
4. Managementul proiectului;
5. Racordarea şi reabilitarea sistemelor de utilităţi şi branşamente;
6. Creşterea numărului de vizitatori la Complexul Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord Dobrogean: 25 000 vizitatori/an în cadrul complexului muzeal, după finalizarea proiectului;
7. Creşterea duratei medii a sejurului turistic în zona de Nord a judeţului Tulcea: 2,8 zile;
8. Creşterea numărului de turişti în zona de Nord a judeţului Tulcea: 30.000 turişti;
9. Prelungirea sezonului turistic: 8 luni;
11. Creşterea gradului de ocupare a populaţiei locale din zona de nord a judeţului: cu 10%;
12. Creşterea numărului de furnizori de servicii turistice: 50 furnizori;
13. Crearea de noi produse turistice: 5;
14. Creşterea veniturilor bugetelor locale anuale: 200%.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top