Consiliul European

Piscina lui Becali

Inundatii. Dezastre. Calamitati. Case, recolte distruse. Oameni disperati. Cameramanul face stop-cadru pe figura unui taran. Reporterul îi vâra microfonul sub nas. ”Am pierdut munca mea de 30 de ani… Nu mai am nimic… poate vine Becali si în satul nostru, sa ne faca casele. Bun om, Becali asta.” Se vorbeste mult despre bazinul electoral al unei formatiuni politice. PSD are bazinul sau rural si îmbatrânit, PRM – bazinul nationalist, UDMR îi are pe votantii maghiari. Partidele mici nu pot conta pe asemenea „bazine electorale”, ele se bat pe firimituri. PNG nu exista ca partid, nu are o doctrina clara, s-a nascut ca o formatiune schismatica si era sortit disparitiei, pâna sa fie cumparat de Becali.

Un articol de RÃZVAN PETRE

Becali e un elitist de moda noua. A fost oier si e mândru de asta. E nationalist la modul cel mai gresit, si nu o ascunde. E ortodox si eretic în acelasi timp, si i se permite. Expansiv si ambitios din fire, a reusit în viata, si mai are înca multe de reusit. Instinctul de afacerist si priceperea de a-si alege secunzii l-au adus, de cele mai multe ori, în câstig. Bine sfatuit, a iesit din anonimat cumparând clubul Steaua. A înteles repede ca fotbalul nu îi va aduce profit, dar îi va îmbunatati imaginea. L-a adus la club pe Meme Stoica, un tip vulgar si violent, dar eficient ca manager. Banii lui Becali si instinctul lui Meme au facut din Steaua o echipa europeana, iar Gigi a vrut mai mult si a intrat în politica. La alegerile din 2004 a scos un scor minuscul, pentru ca a facut aceeasi greseala ca Vadim. Daca tribunul si-a închipuit ca va câstiga cu un discurs moderat pro- euro pean, Becali a încercat sa ne convinga cu consilierul sau Dan Pavel si cu lecturi elevate. Poza de intelectual nu a pacalit, însa, pe nimeni, ba chiar l-a facut pe Gigi sa cada în ridicol. Dar Dumnezeu a fost milos cu robul sau, Gheorghe Becali. Inundatiile sunt pentru muritorii de rând – dezastru, pentru politicieni – mana cereasca. Doar ca Dumnezeu îti da, dar nu îti baga-n traista. Pe Bush, cel mai prost presedinte al Americii din ultimele decenii, l-au propulsat la al doilea mandat atentatele din septembrie 2001; inundatiile dezastruoase de acum aproximativ 4 ani din Germania si reactia sa prompta l-au propulsat pe cancelarul Schroeder de la 10-15% în sondaje, la primul loc si mentinerea sa pe functie.
Privindu-l pe Laszlo Borbely mai ca-mi vine sa-l cred pe Vadim, când spune ca UDMR vrea sa ne distruga tara. Fiind printre putinii norocosi care au prins aceeasi functie ministeriala în doua guverne diferite, ne-am astepta de la el sa aiba experienta ca ministru al lucrarilor publice. Pus de inundatii în postura de a deveni cel mai popular ungur din România, Borbely este la fel de eficient ca o paiata în lanul de grâu. Vine în satul sinistrat, mormaie doua cuvinte si o tuleste definitiv la Bucuresti. De parca ar fi vorbiti, pe urmele lui apare imediat Becali, care le construieste oamenilor casele. Ce daca PNG nu are bazin electoral, si-a construit Becali o piscina electorala. Tot ce-i mai trebuie sa o umple e o inundatie, oameni disperati, si televiziunea care îi popularizeaza opera caritabila. Guvernul da conserve, el da case.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top